Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 1st, 2015 | by fileto

0

Χάθηκαν με τα λαθραία σε απαγορευμένη ζώνη του Έβρου

Συνελήφθησαν χθες (30-9-2015), στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 33, 29 (άντρες) και 33 (γυναίκα) ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Αναλυτικότερα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Επαρχιακή Οδό Κήπων – Γεμιστής Έβρου, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX εντόπισαν τους δύο 33χρονους, να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντός απαγορευμένης περιοχής (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως), χωρίς να κατέχουν τη σχετική άδεια και να μεταφέρουν με αυτό, 248 πακέτα τσιγάρων και 3 φιάλες αλκοολούχου ποτού, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, λίγη ώρα νωρίτερα, οι τρεις δράστες μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, όπου κατά την έξοδό τους από τη χώρα, αγόρασαν τα παραπάνω αντικείμενα από το κατάστημα αφορολογήτων. Ακολούθως τα απέρριψαν έξω από τον περιφραγμένο χώρο του τελωνείου, προκειμένου να αποφύγουν τον προβλεπόμενο έλεγχο. Στη συνέχεια αφού πραγματοποίησαν είσοδο στην Ελλάδα, οι δύο 33χρονοι εισήλθαν στην απαγορευμένη περιοχή και περισυνέλλεξαν τα αφορολόγητα προϊόντα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, το μεσημέρι τις ίδιας ημέρας, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 29χρονος, ο οποίος κατηγορείται και για ψευδορκία, καθόσον κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης κατέθεσε ψευδή στοιχεία στους αστυνομικούς σχετικά με την εμπλοκή του.

Σημειώνεται ότι οι δύο 33χρονοι κατηγορούνται επίσης για παράβαση της νομοθεσίας περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων.

Κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 248 πακέτα τσιγάρων και 3 φιάλες αλκοολούχου ποτού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξη Τυχερού.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑