Ελλάδα

Published on October 1st, 2015 | by fileto

0

Υπάλληλος του ΟΓΑ ελάμβανε γρηγορόσημο και συνελήφθη

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη προχθές (29-09-2015) σε περιοχή της Αττικής, 56χρονος ημεδαπός, υπάλληλος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία, ο 56χρονος κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του, προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ώστε να εκδοθεί γρηγορότερα αναπηρική σύνταξη, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι προορίζεται για την επιτροπή. Για το λόγο αυτό έλαβε αρχικά το ποσό των 500 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα τα ελάμβανε μετά την έκδοση της σύνταξης.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, ο 56χρονος δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει στη διαδικασία συνταξιοδότησης, λόγω αναρμοδιότητας, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης ήταν καθ’ όλα νόμιμος και η σύνταξη θα εκδιδόταν τις προσεχείς ημέρες.

Προχθές (29-09-2015) το απόγευμα, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή της Αττικής, παραδόθηκε στον υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες (30-09-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210–8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑