Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 2nd, 2015 | by fileto

0

ΕΔΕ για πλαστά δελτία ΚΤΕΟ στη Ρόδο με εμπλοκή της Δράμας

Στην προϊσταμένη διοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Φωτεινή Μεγαλούδη, ανατέθηκε με εντολή του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου, η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για το σκάνδαλο των πλαστών δελτίων τεχνικού ελέγχου οχημάτων στο ΚΤΕΟ Δωδεκανήσου.
Όπως αποκάλυψε η «δημοκρατική», στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται, πρώην υπάλληλος του ΚΤΕΟ Δωδεκανήσου, που απασχολήθηκε στο οικείο τμήμα με 8μηνη σύμβαση.
Στην παραγγελία του Περιφερειάρχη αναφέρονται τα εξής:
«ΘΕΜΑ: Διενέργεια ΕΔΕ
Σας στέλνουμε το αριθ.πρωτ. 20033/30-7-2015 έγγραφο της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου με το οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου φάκελος αλληλογραφίας που αφορά σε πλαστά δελτία τεχνικού ελέγχου οχημάτων και παρακαλούμε να διενεργήσετε ΕΔΕ για εξακρίβωση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών που αφορούν στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω έγγραφα την 29η Ιουνίου 2015, το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Δωδεκανήσου ζήτησε από το Τμήμα ΚΤΕΟ της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών την επιβεβαίωση των δελτίων τεχνικού ελέγχου εννέα (9) οχημάτων.
Το ΔΚΤΕΟ με το αριθ 17704/29-6-2015 ενημέρωσε το ΙΚΤΕΟ καθώς και την Διεύθυνση Ελέγχου Οχημάτων και Εγκαταστάσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ότι τα αναφερόμενα εννέα (9) οχήματα δεν είχαν ελεγχθεί από το Δημόσιο ΚΤΕΟ Δωδεκανήσου. Ακολούθως με το αριθ 17818/30-6-2015 έγγραφο της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου ζητήθηκε από το ΙΚΤΕΟ η αποστολή των δελτίων τεχνικού ελέγχου των οχημάτων. Με τα αριθ. 17985/2-7-2015 και αριθ. 18144/3-7-2015 έγγραφα της Δ.Μ.Ε. ενημερώθηκε το ΙΚΤΕΟ και το Υπουργείο για 3 ακόμη αυτοκίνητα τα οποία είχαν πλαστά δελτία τεχνικού ελέγχου.
Με το αριθμ. 20064/31-7-2015 εγγραφό της η ΔΜΕ Δωδεκανήσου ενημέρωσε το αρμόδιο Υπουργείο ότι έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα ΚΤΕΟ διαπιστώθηκε η υπεξαίρεση ενός δέματος Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου με αρίθμηση από 1462000 έως 1462500.
Διαπιστώθηκε ακόμη η απώλεια δύο σφραγίδων εκ των οποίων η μία έφερε τον τίτλο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η άλλη τον τίτλο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου.
Σημειώνεται ότι ο τύπος των συγκεκριμένων δελτίων τεχνικού ελέγχου, που υπεξαιρέθηκαν, σταμάτησε να χρησιμοποιείται από το ΔΚΤΕΟ από τον Ιούλιο του 2011 σύμφωνα με το άρθρο 3 της υ α. 33586/4277/21-7-2015.
Ακολούθως διαπιστώθηκε ότι ακόμη ένα αυτοκίνητο, που έφερε πλαστό δελτίο, επιχείρησε να περάσει έλεγχο από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Δράμας, ενώ ακολούθησε καταγγελία δύο πολιτών σε βάρος μιας πρώην υπαλλήλου του Δημοσίου ΚΤΕΟ Δωδεκανήσου, που τους είχε εφοδιάσει με το συγκεκριμένο πλαστό παραστατικό.
Σύμφωνα με την καταγγελία η αναφερομένη υπάλληλος φέρεται να προμήθευσε δυο κάτοικους της Ρόδου με δυο πλαστά δελτία τεχνικού ελέγχου για δύο αυτοκίνητα. Το δελτίο για το ένα όχημα φέρεται να εκδόθηκε από το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ στη Δράμα, η πλαστότητα του οποίου αποδείχθηκε  ύστερα  από τηλεφωνική επικοινωνία.  Η καταγγελλόμενη πρώην υπάλληλος (…), εργάσθηκε με σύμβαση οκτάμηνης εργασίας στο Δημόσιο ΚΤΕΟ από 1-2-2012 έως και 30-9-2012.
Το πόρισμά σας παρακαλούμε να υποβληθεί στο γραφείο μας εντός διμήνου το αργότερο.
Η εμπλεκόμενη υπηρεσία θα πρέπει να παράσχει κάθε πληροφορία και κάθε στοιχείο που της ζητηθεί.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ».

φωτο: αρχείου

Πηγή:www.dimokratiki.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑