Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 12th, 2015 | by fileto

0

Υπολειτουργεί το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας

Ένα μήνα από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας υπολειτουργεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας Έβρου του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, στο σχολείο στο οποίο φοιτούν 25 μαθητές βρίσκεται μόνο η διευθύντρια και μία γυμνάστρια οι οποίες απασχολούν λίγα παιδιά που μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν στο σπίτι.

Τονίζει ακόμα ότι για να λειτουργήσει το σχολείο άμεσα «πρέπει να διοριστεί, βοηθητικό προσωπικό, δάσκαλοι, σχολικός νοσηλευτής, κοινωνική λειτουργός, ψυχολόγος, λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής».

Υπογραμμίζει ακόμα τις κυβερνητικές ευθύνες αφού όπως τονίζει η κυβέρνηση «εφαρμόζοντας τις εντολές της ΕΕ και των μνημονίων, με αναλγησία περικόπτει τα κονδύλια και από τα ειδικά σχολεία, στερώντας τα στοιχειώδη και από αυτά τα παιδιά με τα ιδιαίτερα προβλήματα».

Η Γραμματεία Έβρου του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συντονίσουν τα βήματά τους και αγωνιστικά να απαιτήσουν την τοποθέτηση του απαραίτητου προσωπικού για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά και στο Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας.

πηγή: 902.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑