Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 14th, 2015 | by fileto

0

Χωρίς καράβι αποκλεισμένοι οι γενναίοι της Σαμοθράκης

Μπορεί η Σαμοθράκη να γίνεται σημείο αναφοράς στο Παρίσι με ειδική εκδήλωση στο Λούβρο, αλλά το νησί μένει χωρίς καράβι.

Με αφορμή τον αποκλεισμό της Σαμοθράκης από την προκήρυξη επιδοτούμενων γραμμών ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, η οποία είναι δυνατό να εξασφαλίσει τη διασύνδεσή της με τη γραμμή Αλεξανδρούπολη –Λήμνος – Λαύριο, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα και στον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θεόδωρο Δρίτσα, ζητώντας περαιτέρω εξηγήσεις.

Ακολούθως ολόκληρη η επιστολή:

«Πληροφορηθήκαμε ότι παρά το υποβληθέν στο Υπουργείο Ναυτιλίας από Μαρτίου 2015 αίτημα, ώστε να συμπεριληφθεί η Σαμοθράκη στην προκήρυξη επιδοτούμενων γραμμών ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και να διασυνδεθεί με τη γραμμή Αλεξανδρούπολη –Λήμνος – Λαύριο, δυστυχώς υπάρχει αποκλεισμός και μη ένταξη.

Στην δικαιολογημένη απορία μας, γιατί αποκλείστηκε από την προκήρυξη το μοναδικό νησί της Θράκης, αλλά και ολόκληρη η Θράκη, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν συμμετέχοντες στον επικείμενο διαγωνισμό.

Σας επισυνάπτουμε επιστολή της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η οποία ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ και στους δύο διαγωνισμούς ήτοι:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ-ΛΗΜΝΟΣ-ΛΑΥΡΙΟ και επιστροφή.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ- ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΛΗΜΝΟΣ και επιστροφή.
Μετά από το ανωτέρω όπου κατηγορηματικά διαψεύδεται η όποια αρνητική αιτίαση γεννώνται οι κάτωθι απορίες:

Κ. Πρωθυπουργέ ,

Γιατί βγήκε η Θράκη από την επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία ενώ υπάρχουν υποψήφιοι πλοιοκτήτες;
Η Θράκη, ως η πιο πτωχή γωνιά της Ελλάδας και της Ε.Ε., δεν χρειάζεται επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία;
Η Θράκη δεν βρίσκεται στο χάρτη της Ελληνικής Επικράτειας με το μοναδικό, σχεδόν αποκλεισμένο νησί της Σαμοθράκης από την υπόλοιπη Ελλάδα;
Πως εννοείτε την ευαισθησία σας ως πολιτικού απέναντι στην «ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΗ» ΘΡΑΚΗ; Διότι όταν έρχεσθε εδώ καταθέτετε την ψυχή σας για την ΘΡΑΚΗ στην εκφορά του λόγου σας!
Απαιτούμε δικαιωματικά τη σύνδεση της Σαμοθράκης με Αλεξανδρούπολη-Λήμνο και Λαύριο, τουλάχιστον κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Αλλιώς αντιλαμβανόμαστε ότι εγκαταλείπετε την Θράκη σε όσους θέλουν να επιφέρουν κτύπημα στον εθνικό μας κορμό.»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑