Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 17th, 2015 | by fileto

0

Νοθευμένο λάδι στο Κιλκίς από επιτήδιους

Οι στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Κιλκίς για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ζευγαριού, που δραστηριοποιούνταν στην πώληση νοθευμένου ελαίου.

Πρόκειται για μία 20χρονη και έναν 21χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και για παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι χθες (15-10-2015) το πρωί, εντοπίστηκαν σε περιοχή του Κιλκίς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο 21χρονος και προ επικείμενου αστυνομικού ελέγχου επιχείρησαν να διαφύγουν, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα του οχήματος διαπιστώθηκε να μεταφέρουν 40 πλαστικά δοχεία με συνολικά 200 λίτρα νοθευμένου ελαίου, που προσομοίαζε με ελαιόλαδο, καθώς και 266 κάρτες με στοιχεία επικοινωνίας του 21χρονου, που παρουσιαζόταν ως ελαιοπαραγωγός.

Επιπλέον από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα την ίδια μέρα επιχείρησαν να πουλήσουν σε 60χρονο ημεδαπό σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, συσκευασίες από το παραπάνω νοθευμένο λάδι.

Δείγμα του παράνομου ελαίου θα αποσταλεί στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση προς διαπίστωση της σύνθεσης του και της επικινδυνότητας του για την δημόσια υγεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑