Άποψη - Γνώμη

Published on October 17th, 2015 | by fileto

0

Τι μας ξημερώνει άραγε;

Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης λέει μετά το «ναι σε όλα» που φώναξε στην Βουλή ψηφίζοντας μαζί με 153 ακόμη το πολυνομοσχέδιο που φέρνει τον πιο βαρύ χειμώνα στην Ελληνική κοινωνία ότι: «δεν αισθανθήκαμε άσχημα, όταν ψηφίσαμε “ναι σε όλα”» τότε είμαστε σίγουροι ότι έχουμε να κάνουμε με εκπροσώπους του λαού που χωρίς καμιά τύψη ψήφισαν το πιο σκληρό μνημόνιο από τα προηγούμενα και μάλιστα με αριστερή υπογραφή.

 

Και δεν πειράζει το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες ήξερε όταν πήγαινε στην κάλπη ο Ελληνικός λαός, γνωρίζοντας ότι επιλέγει την κυβέρνηση που θα τα ψηφίσει, αλλά ο κυνισμός με τον οποίο συμπεριφέρονται αυτοί που τον επιβεβαίωσαν ότι θα τα παλέψουν ώστε να ορισμένα από αυτά να μην εφαρμοστούν.

 

Ναι το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε και με προαπαιτούμενα φωτιά ανοίγει το κουτί με τα 2 δις ευρώ.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν έρχονται νέα μέτρα αλλά δύσκολα μέτρα τα οποία και γνώριζαν όλοι, βουλευτές και ελληνικός λαός.

Ανάμεσα σ’ αυτά η αύξηση συντελεστών φόρου από ακίνητα με αναδρομική ισχύ, συνέχιση του ΕΝΦΙΑ το οποίο και ένα ευρώ να είναι θα πληρώνεται, κατάργηση προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων και πλαστά στοιχεία, αλλά θα ασκείται ποινική δίωξη για αδικήματα φοροδιαφυγής άσχετα αν ο επαγγελματίας ασκήσει προσφυγή στα δικαστήρια με αποτέλεσμα ο εφοριακός να αποφασίζει, σκληρά πρόστιμα για ΦΠΑ που δεν αποδίδεται, φυλάκιση 2 ετών σε όποιον διαπράττει αδίκημα φοροδιαφυγής, κατασχέσεις και δέσμευση θυρίδων κ.α.

Ακόμη στο ασφαλιστικό γίνεται ο μεγάλος χαμός καθώς αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης με ποινές μείωσης συντάξεων για όσους βγουν νωρίτερα, οι ένστολοι να υπηρετούν μέχρι και το 58ο έτος, κατάργηση συμψηφισμού ληξιπρόθεσμων εισφορών του ΟΑΕΕ με την λήψη σύνταξης και όχι χαμηλές κλάσεις ασφάλισης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αυτές είναι οι αδρές γραμμές του πολυνομοσχεδίου το οποίο σε κάθε γραμμή του κρύβει χιλιάδες άλλες μικρές εκπλήξεις, από αυξήσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς, επιβολή φόρου στο χύμα τσίπουρο, καμία μέριμνα για νέες θέσεις εργασίας με επιδότηση σε νέες και παλιές επιχειρήσεις, αυξήσεις στο ΦΠΑ των νησιών κ.ο.κ.

Παράλληλα έχει ανοίξει παραθυράκι για πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας σε όσους έχουν κόκκινα δάνεια και φυσικά πολύς λόγος γίνεται για αυξήσεις σε κάθε είδους τέλη και έμμεσους φόρους αν δεν αποδώσουν τα μέτρα του νέου μνημονίου.

 

Μέσα σ’ αυτή την γκρίζα εικόνα με τόνους και πινελιές βαθέως μαύρου οι μονομάχοι για την αρχηγία της ΝΔ οι οποίοι πέρα από το να ρίχνουν και μια τουφεκιά στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, ακονίζουν τα μαχαίρια για να κόψουν το πεπόνι που προσφέρεται εκτός εποχής.

Όσοι έμειναν στην απ’ έξω όπως ο Δένδιας για παράδειγμα μιλούν για κίνδυνο διάσπασης του κόμματος. Μα γιατί κ. Νίκο μας δεν βάλατε υποψηφιότητα να αποφευχθεί κάθε υποψία διάσπασης στο κόμμα; Ελαφρότητες!

Να αναφέρω σε όλα αυτά και τις αποκαλύψεις για το εκατομμύριο που ξέχασε να δηλώσει στην ώρα του ο κ. Σταθάκης; Θα ήταν υπερβολή και περιττό.

Έτσι ταξιδεύει το καραβάκι που λέγεται Ελλάδα με όλες τις τάξεις από τη μέση και κάτω να βρίσκονται αναστενάρηδες στα κάρβουνα ενός πολυνομοσχεδίου που όλοι ξέρουμε ότι είναι από την αρχή καταδικασμένο να αποτύχει.

Αυτό το ξέρουν και οι δανειστές μας οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους μας δίνουν συνεχώς παρατάσεις, οι οποίες εμάς τουλάχιστον δεν μας οδηγούν πουθενά.

Η πολιτική στην Ελλάδα πάσχει από οξεία κρίση άνοιας σε μια χώρα που η παράνοια είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του λαού μας. Όλων μας!

Σε μια χώρα όπου η κρίση έχει χτυπήσει κόκκινο και όλοι μας με ένα περίεργο χαμόγελο στα χείλη την αντιμετωπίζουμε, λες και αφορά κάποιους άλλους.

Και το πρόβλημα δεν είναι αν αντιδράσουμε ή όχι που είναι κάτι λογικό, το πρόβλημα είναι ότι δίνουμε πατήματα στους εξουσιαστές μας να πιστεύουν, ότι η κρίση είναι πλασματική και ότι έχουμε να πορευτούμε, άσχετα αν από συνήθεια γκρινιάζουμε. Αυτό φανερώνει και η δήλωση του Μιχελογιαννάκη.

Δεν το θέλουμε αλλά αυτή την εντύπωση δίνουμε, δυστυχώς.

Το ζητούμενο είναι αν όλοι μας, ξέρουμε …τι μας ξημερώνει άραγε;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑