Εκδηλώσεις

Published on October 19th, 2015 | by fileto

0

Ανάπτυξη τουρισμού μέσα στις περιοχές Ραμσάρ

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και τη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»-ΕΠΠΕΡΑΑ.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης διοργανώνουν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ώρα 9.00π.μ. ημερίδα με θέμα: «Ανάπτυξη Τουρισμού σε Προστατευόμενες Περιοχές. Η Περίπτωση του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης» στα πλαίσια  υλοποίησης της πράξης: «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» – ΕΠΠΕΡΑΑ.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, στον πολυχώρο «BatisMultiplex», στην Αίθουσα “OdysSea” και θα έχει ως στόχο την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς επίσης και την προβολή και δοκιμή των τοπικών προϊόντων που παράγονται εντός του ΕΠΑΜΑΘ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, στον πολυχώρο «BatisMultiplex», στην Αίθουσα «OdysSea» και θα έχει ως στόχο την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς επίσης και την προβολή και δοκιμή των τοπικών προϊόντων που παράγονται εντός του ΕΠΑΜΑΘ.

Οι εισηγήσεις του πρώτου μέρους της ημερίδας θα αφορούν τις δυνατότητες ανάπτυξης των αγροτουριστικών επιχειρήσεων, το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Πιστοποίησης Οικοτουρισμού. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εισήγηση από τον Πρόεδρο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης σχετικά με τη βιοποικιλότητα και τις δυνατότητες του τουρισμού στο ΕΠΑΜΑΘ. Στο δεύτερο μέρος, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις σχετικά με τα διαφορετικά είδη τουριστικών δραστηριοτήτων που μπορούν να αναπτυχθούν στις προστατευόμενες περιοχές (Τουρισμός υπαίθρου, Αναπηρικός τουρισμός, κ.ά.).

Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα διατύπωσης ερωτήσεων προς τους εισηγητές, κατά τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Στο τέλος, οι παρόντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής όπως το μπλε καβούρι, αυγοτάραχο, παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά και ακτινίδια. Όλα τα προϊόντα αποτελούν ευγενή χορηγία των τοπικών παραγωγών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑