Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 20th, 2015 | by fileto

0

Το μειονοτικό κόμμα Ειρήνης και Φιλίας προκλητικό κατά Στυλιανίδη

Για «ρατσιστικές προσεγγίσεις» ενός πολιτικού που έχει πολλές πιθανότητες να γίνει πρόεδρος του κόμματος του στο μέλλον κάνει λόγο το τουρκόφρονο Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) που ξαφνικά θυμήθηκε τα συμφέροντα της μειονότητας αλλά και την ενότητα και ακεραιότητα της πατρίδας μας, για την οποία αγωνίζεται!!!

Με μια άκρως προκλητική και σουρεαλιστικού τύπου ανακοίνωση που αν μη τι άλλο προσβάλλει τη νοημοσύνη ακόμα και των ίδιων των ψηφοφόρων του επέλεξε το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) να επιτεθεί στον Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα ο ίδιος στο pontos-news.gr με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου και τη μη εκλογή χριστιανού βουλευτή στην Ροδόπη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ το ΚΙΕΦ κάνει λόγο για τους αγώνες που δίνει το ίδιο προκειμένου να επιτευχθεί η ενότητα και η ακεραιότητα της χώρας μας (!!!) ενώ παράλληλα κατηγορεί τον πρώην βουλευτή της ΝΔ για «σπόρους διχόνοιας που ρίχνει σε πλειονότητα και μειονότητα ώστε να αποκομίσει πολιτικά κέρδη».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, το ΚΙΕΦ μιλάει επιπλέον για «ρατσιστικές προσεγγίσεις ενός πολιτικού που έχει πολλές πιθανότητες να γίνει πρόεδρος του κόμματος του» ξεχνώντας σκοπίμως και για δικούς του λόγους να αναφέρει τα όσα έπραξε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης το διάστημα που διετέλεσε Υπουργός στις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Η στρατηγική της «Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας»

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, απόδοση του δικαίου, αλλά και για να μην παραπλανάται το αναγνωστικό κοινό από αναλόγου τύπου ανακοινώσεις, εμείς οφείλουμε να επισημάνουμε τις πολιτικές που εφάρμοσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επί κυβερνήσεων Καραμανλή. Έχοντας ο ίδιος την ευθύνη του συντονισμού αυτής της προσπάθειας αρχικά ως Υφυπουργός Εξωτερικών και στη συνέχεια ως Υπουργός Παιδείας, η ελληνική Πολιτεία τότε σχεδίασε μια σύγχρονη μειονοτική πολιτική από κοινού με τους αιρετούς εκπροσώπους της ίδιας της μειονότητας ενώ σεβάστηκε πλήρως τις διεθνείς συνθήκες, τις διμερείς συμφωνίες, την Ισλαμική παράδοση, αλλά και το ευρωπαϊκό αξιακό σύστημα προστασίας των δικαιωμάτων.

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση Καραμανλή προχώρησε:

1. Στη χαριστική ρύθμιση των χρεών εκατομμυρίων ευρώ προς το δημόσιο της βακουφικής περιουσίας.

2. Στην ψήφιση νόμου για την καλύτερη και διαφανέστερη διαχείριση και αξιοποίηση της βακουφικής περιουσίας μετά από συνεννόηση με τους ίδιους τους αιρετούς εκπροσώπους της Μουσουλμανικής Μειονότητας.

3. Στη θεσμοθέτηση της πρόσληψης στο Ελληνικό δημόσιο εκατοντάδων ιεροδιδασκάλων-ιμάμηδων, ώστε να αντιμετωπίζονται όπως οι χριστιανοί συνάδελφοι τους. Δηλαδή, να προσλαμβάνονται από τους Μουφτήδες με μισθοδοσία και ασφάλιση του δημοσίου και να υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και όχι σε μαύρες χρηματοδοτήσεις που υπέτασσαν τη θρησκεία στην πολιτική.

4. Επίσης, το Ελληνικό κράτος εξέδωσε οικοδομικές άδειες ανέγερσης ή ανακατασκευής για πάνω από 31 τεμένη στη Θράκη συχνά και κατά παρέκκλιση των πολεοδομικών περιορισμών.

Επιπλέον, και όσον αφορά το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων, την ίδια περίοδο (2004-08) δαπανήθηκαν 7.350.000 ευρώ, εκδόθηκαν 55 τίτλοι για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, μετεκπαιδεύθηκαν και απασχολήθηκαν στο πρόγραμμα 800 εκπαιδευτικοί, επιμορφώθηκαν με Ειδικές Κινητές Μονάδες εκατοντάδες Μουσουλμάνοι μαθητές ιδίως σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές ενώ όσον αφορά τη θρησκευτική ελευθερία στη Θράκη, αυτή αποδεικνύεται έμπρακτα από τη λειτουργία 284 τζαμιών με 437 θρησκευτικούς λειτουργούς και 30 θεολόγους.

Αυτά τα παραπάνω είναι μεταξύ άλλων κάποια από τα μειονοτικά θέματα για τα οποία ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κατέβαλε προσπάθειες όσο ήταν βουλευτής και για τα οποία κόπτεται και διερωτάται με τόσο υποκριτικό ύφος το ΚΙΕΦ.

Η ανακοίνωση του ΚΙΕΦ

Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΚΙΕΦ προκειμένου να βγάλει ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

«Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που έχασε την βουλευτική του έδρα λόγω  του εκλογικού συστήματος, σε δηλώσεις που έκανε στο Pontos –news.gr, επιτίθεται στην μειονότητα και στο DEB με κατηγορίες που δεν συνάδουν ούτε με την λογική  αλλά ούτε καν και με τα όνειρα.

Εκφράζουμε την λύπη μας διότι ο Στυλιανίδης που δεν λέει να αλλάξει το ρεπερτόριο της «επίθεσης σε αυτόν που δεν μιλά», έχει ξεχάσει πια τις ψήφους που έπαιρνε από την μειονότητα και επιλέγοντας την εύκολη αιτία για την μη εκλογή του σε αυτές τις εκλογές, επιχειρεί να μειώσει την μειονότητα και το DEB και με αβάσιμη ρητορική να ξεγελάσει την κοινή γνώμη και να καταστήσει την μειονότητα και το DEB κατηγορούμενους.

Επιθυμούμε να θυμίσουμε στον Στυλιανίδη τα εξής :

Το κόμμα DEB είναι ένα πολιτικό κόμμα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης που ιδρύθηκε για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα που πηγάζουν από διεθνείς συνθήκες (αλλά αφαιρέθηκαν από την χώρα στην οποία έχει αφεθεί ως παρακαταθήκη) και για να αγωνιστεί ενάντια σε μεσαιωνικά μέτρα που εφαρμόζονται για πολλά χρόνια πάνω στην μειονότητα, ενώ δεν συνάδουν ούτε με τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες ούτε και με την δημοκρατία. Πάντοτε υπερασπίζεται την ακεραιότητα της χώρας και τον διάλογο μεταξύ των λαών. Επανειλημμένα έχει αναφέρει πως επιθυμεί μια ισχυρή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε κάθε επίπεδο, ενώ έχει υιοθετήσει ως σύνθημα την αδερφοσύνη, την ειρήνη και την φιλία. Ως πολιτικό κόμμα έχει φυσικά το δικαίωμα να κάνει βήματα για να γίνει κόμμα σε όλη τη χώρα και να πάει έτσι στις εκλογές. Πως είναι δυνατόν ένας τόσο έμπειρος πολιτικός  να ομιλεί περί «διάσπασης» αναφορικά με την συμμετοχή του DEB στις ευρωεκλογές και την πρωτιά του σε Κομοτηνή και Ξάνθη;  Προβάλλοντας την μειονότητα και το DEB ως διασπαστές και παραπλανώντας την κοινή γνώμη, ποιες είναι άραγε οι σε βάρος της μειονότητας αδικίες που επιδιώκει να καλύψει;

Το μεγαλύτερο κακό κατά της γαλήνης της χώρας μας είναι να ρίχνει κάποιος σπόρους διχόνοιας μεταξύ μειονότητας και πλειονότητας, επιδιώκοντας έτσι να αποκομίσει πολιτικά κέρδη. Το να λέγεται μάλιστα πως η γείτονα Τουρκία χρησιμοποιώντας την μειονότητα έχει φιλοδοξίες για την περιοχή, αποτελεί μαχαίρωμα των διμερών φιλικών σχέσεων που θα ιδρύονταν.  Ο Στυλιανίδης πρέπει άμεσα να γλυτώσει από αυτό το κόλλημα. Το ότι κάποιος πολιτικός που έχει πολλές πιθανότητες στο μέλλον να γίνει πρόεδρος στο κόμμα του οποίου είναι μέλος, έχει τέτοιες ρατσιστικές προσεγγίσεις, είναι κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα την μειονότητα και εμάς.

Ο Στυλιανίδης αντί να κατηγορεί τον περίγυρο του πρέπει πρώτα να κάνει την αυτοκριτική του.  Να αντιμετωπίσει την αλήθεια πως ο ίδιος και το κόμμα του δεν κατέβαλε κάποια προσπάθεια για να κερδίσει τον μειονοτικό ψηφοφόρο. Όταν ήταν βουλευτής για ποιο από τα χρόνια μειονοτικά θέματα κατέβαλε προσπάθεια;  Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε αυτές του τις αντιλήψεις, με τις οποίες βλάπτει τους μειονοτικούς υποψηφίους του κόμματος του και απομακρύνει τους μειονοτικούς ψηφοφόρους από το κόμμα του. Δίκαια η μειονότητα θα ζητά πάντα τα δικαιώματα της σχετικά  με την εκπαίδευση, τις μουφτείες, τα βακούφια, την ταυτότητα και τις ελευθερίες πίστης και θρησκείας.

Από πότε η διεκδίκηση του δικαιώματος θεωρείται ρατσισμός και διάσπαση; Ο Στυλιανίδης που κατηγορεί εμάς για διάσπαση, θα πρέπει να ξέρει πως το κόμμα DEB πάντοτε προσπαθεί για την ενότητα και την ακεραιότητα της χώρας, για την ευημερία και για την αδερφοσύνη μεταξύ των λαών. Θα αγωνιστεί όμως μέχρι τέλους και για την απόδοση των αφαιρεθέντων μειονοτικών δικαιωμάτων μας. Καμία καμπάνια σπίλωσης δεν μπορεί να κάνει το DEB να αλλάξει άποψη για αυτό τον δίκαιο αγώνα.

Ο Στυλιανίδης που ζει με τα όνειρα παλιών καιρών, του διαφεύγει το επίπεδο εκπαίδευσης στο οποίο έφτασε πια η μειονότητα. Η μειονότητα πλέον παρακολουθεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο. Η μειονότητα ερευνά, συζητά και αντιδρά δημοκρατικά απέναντι στους άδικους νόμους που ψήφισε  η Ελλάδα για την μειονότητα. Εξετάζει τα όρια των ελευθεριών, το επίπεδο ευημερίας και τα δικαιώματα που έχουν οι άλλες μειονότητες της Ε.Ε., κάνει συγκρίσεις με τα δικά της δικαιώματα και αντιδρά σε νόμιμα πλαίσια. Μπορεί αυτή την αντίδραση να την δείχνει όχι στον δρόμο αλλά στην κάλπη. Αναμφίβολα με το δημοκρατικό της δικαίωμα, τιμωρεί τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς που την αδικούν.

Συστήνουμε στον  σπουδαγμένο στην Γερμανία Στυλιανίδη, να ενσκήψει σε αυτά τα θέματα, να δει την ποιότητα ζωής και τα δικαιώματα που έχει η δανική μειονότητα στην Γερμανία και η γερμανική μειονότητα στην Δανία και να καταβάλει προσπάθεια για την σύσταση ομάδων φιλίας μεταξύ των κοινοβουλίων Τουρκίας και Ελλάδας, όπως και για την αμοιβαία απόδοση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Στο σημείο αυτό δηλώνουμε προς όλη την κοινή γνώμη πως είμαστε έτοιμοι να τον βοηθήσουμε».

πηγή: Φωνή της Ροδόπης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑