Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 22nd, 2015 | by fileto

0

Πανδραμινό συλλαλητήριο για το νοσοκομείο

Μαζική κινητοποίηση για την Υγεία πραγματοποιήθηκε στη Δράμα, την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, μετά από πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού.

Σημαντική ήταν η παρουσία εργαζομένων από το νοσοκομείο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που συμμετείχαν στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Τρίωρη στάση εργασίας προκήρυξε και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπήκαν μπροστά δίνοντας τον παλμό στην κινητοποίηση, ενώ από το πρωί είχαν αναρτήσει και γιγαντοπανό μπροστά από το χώρο της συγκέντρωσης. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Μαζική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων στα μπλοκ των ταξικών δυνάμεων. Χαιρετισμό εκ μέρους της Γραμματείας Δράμας του ΠΑΜΕ απηύθυνε ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο Γιάννης Κοτζαμπάσης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας και η Αναστασία Σιδηροπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ). Όλοι τους ανέδειξαν την ανάγκη για ένα ισχυρό εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα παλεύει για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με σύγχρονες παροχές για όλο το λαό χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επιπλέον στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι νοσοκομειακών γιατρών, του Ιατρικού Συλλόγου, Σωματείων Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας, από το ΕΚΑΒ, το Σύλλογο Καρκινοπαθών κ.ά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑