Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 27th, 2015 | by fileto

0

Ξεκινά το πρόγραμμα “στρατιωτικός τουρισμός” μέσω ΕΣΠΑ

«Στρατιωτικός τουρισμός» στα σπάργανα και με τη σφραγίδα και έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Αυτό δήλωσε, με δικά του λόγια ασφαλώς, ο Αναπληρωτής ΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας ο οποίος δέχτηκε στο γραφείο του τους στρατιωτικούς συντάκτες, οι οποίοι του ευχήθηκαν για την ονομαστική του εορτή.

«Αύριο (σήμερα) θα βρεθώ στο Ρούπελ, μαζί με τον υπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους εορτασμούς και εκεί θα έχω την ευκαιρία να δω από κοντά τις εγκαταστάσεις του οχυρού και το πώς αυτοί οι χώροι των οχυρών αλλά και όλη η ευρύτερη περιοχή, που όπως γνωρίζετε έχουν πλήθος άλλων οχυρών, μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικώς και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα σχέδιο «στρατιωτικού τουρισμού», στα πρότυπα αυτού που γίνεται από τους Γάλλους εδώ και πολλά χρόνια για την αντίστοιχη δική τους «Γραμμή Μαζινώ», με εντυπωσιακά αποτελέσματα» μας τόνισε ο υπουργός.

Φιλόδοξο σχέδιο αναμφιβόλως, που αν μπορέσει να υλοποιηθεί και να χρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά ΕΣΠΑ θα δώσει οικονομική ανάσα στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας, των Σερρών κυρίως, που έχουν και τα περισσότερα οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» και λιγότερο των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, που έχουν από ένα μόνο οχυρό και είναι πιο απομονωμένα.

πηγή: Παραπολιτικά


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑