Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 27th, 2015 | by fileto

0

Πορεία κατά του Φράχτη στον Έβρο

Τα μέλη της πρωτοβουλίας ανάρτησαν πανό στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Κομοτηνής σήμερα, ενώ μέσω και της σχετικής ανακοίνωσης καλούν τον κόσμο να δώσει το “παρών” στην πορεία ενάντια στον φράχτη που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στον Έβρο.

Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της πρωτοβουλίας Κομοτηνής ενάντια στον Φράχτη του Έβρου, αναφέρουν -μεταξύ άλλων- ότι “η Ε.Ε. επιδιώκει με τις πολιτικές της μέσω της Frontex, οι οποίες συχνά επενδύονται με τον ξενοφοβικό λόγο των κυβερνήσεων της, να ελέγχει τις προσφυγικές ροές ούτως ώστε οι ηγεμονικές μερίδες της να εκμεταλλεύονται τμήματα τους. Για όλους όσοι δεν είναι χρήσιμοι στα γρανάζια τους χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης-αποθήκες ψυχών. Μέσα σ’ αυτό το φόντο βρισκόμαστε εν μέσω της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών”.

Τονίζεται, επίσης, πως “στον φράχτη για εμάς συγκρούονται δυο κόσμοι: αυτός της εκμετάλλευσης του σκοταδισμού της ανθρωποφαγίας και μισαλλοδοξίας με αυτόν της έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης”.

Το αιτήματα που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση αναφέρονται στην “ελεύθερη μετακίνηση για όλους, στην απόδοση ιθαγένειας σε οποίον το επιθυμεί, στην παροχή ασύλου σε οποίον το ζητεί, στο να μην γίνει καμία απέλαση, στο να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, στο γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο”.

Νωρίτερα, παρέμβαση στην μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε το Συντονιστικό Ενάντια στον Φράχτη του Έβρου. Συγκεκριμένα μέλη του Συντονιστικού συναντήθηκαν στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή με σύνθημα «Να γκρεμιστεί ο φράχτης της ντροπής».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑