Ειδήσεις

Published on October 28th, 2015 | by fileto

0

Κριτική Νίκου Παναγιωτόπουλου για το ασφαλιστικό

«Σήμερα, η κυβέρνηση είπε ένα βροντερό “ΟΧΙ” σε θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων» σημείωσε ο συντονιστής κοινωνικών υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος σχετικά με τη χθεσινή ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

«Σύμφωνα με την ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν συμπληρώσει 35ετία μέχρι τις 18/08/2015 και δεν αποχώρησαν προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, τώρα θα χρειαστεί να συμπληρώσουν και τα αντίστοιχα ηλικιακά όρια που ξεκινούν από τα 58,5 και φθάνουν μέχρι τα 62 έτη.

Στην ουσία καταργείται το θεμελιωμένο δικαίωμα της 35ετίας ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας για τους ασφαλισμένους στο Δημόσιο.

Πρόκειται για άλλον ένα δυσάρεστο αιφνιδιασμό στην πλάτη χιλιάδων ασφαλισμένων με θεμελιωμένο δικαίωμα.

Η σπουδή της κυβέρνησης να αμφισβητήσει την ΚΥΑ, που Υπουργοί της εξέδωσαν μόλις χθες, με σχετική δήλωση ότι αυτή θα …διορθωθεί με εγκύκλιο, δεν πείθει κανέναν πλέον.

Ψηφίζουν για να ξεψηφίζουν, νομοθετούν και υπόσχονται ότι θα τ’ αλλάξουν “προσεχώς”.

Εκτός από τα θεμελιωμένα δικαιώματα των ασφαλισμένων, η κυβέρνηση εκθεμελίωσε για μια ακόμα φορά την ίδια της την αξιοπιστία έναντι πάντων» συμπλήρωσε.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑