Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 29th, 2015 | by fileto

0

Βούλγαροι απατεώνες εξαπάτησαν 14 ηλικιωμένους στον Έβρο

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι δήθεν το παιδί τους ευθύνεται για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν προχθές (27-10-2015) το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο 23χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας. Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και άλλων τεσσάρων αγνώστων δραστών, μελών της οργάνωσης, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και εκβίαση.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με δομημένη διάθρωση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης.

Η εγκληματική τους δραστηριότητα προσδιορίζεται τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, κατά το οποίο τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους και στη συνέχεια έρχονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, η γυναίκα της οργάνωσης, προσποιούνταν τη δικηγόρο και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το παιδί τους, απαιτούσε διάφορα χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, άλλο μέλος του κυκλώματος προσποιούνταν το ίδιο το παιδί, το οποίο ζητούσε τη βοήθεια του γονέα. Ακολούθως, οι δύο συλληφθέντες μετέβαιναν στις οικίες των θυμάτων και παραλάμβαναν τα χρήματα.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους, εξαπάτησαν τρεις (3) ημεδαπούς, ηλικίας 79, 71 και 66 ετών, στην Αλεξανδρούπολη, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους δεκατέσσερις (14) επί το πλείστον ηλικιωμένους ημεδαπούς, στην πόλη και σε χωριά της Αλεξανδρούπολης.

Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν ξεκινούσαν από 1.000 ευρώ και έφταναν μέχρι και τις 30.000 ευρώ, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που τελικώς κατάφεραν να αποκομίσουν, ανέρχεται σε 41.000 ευρώ.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, τρία (3) κινητά τηλέφωνα, τρεις (3) πιστωτικές κάρτες και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης και να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑