Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 31st, 2015 | by fileto

0

Μάχη για την μπύρα της Θράκης δίνει ο Καμμένος

Φωτογραφική η διάταξη για αύξηση του ΕΦΚ στις μικροζυθοποιίες, υπογραμμίζει ο Δ. Πολιτόπουλος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης (Βεργίνα). Όχι από Π. Καμμένο στο μέτρο που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο. Γιατί χτυπά μόνο τους Ελληνες ζυθοποιούς.
“Φωτογραφική” χαρακτηρίζει, με δήλωσή του στο Euro2day.gr ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, ιδρυτής της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης (παράγει τη μπύρα Βεργίνα), το άρθρο του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης της μπίρας που παράγεται από μικρά ανεξάρτητα ζυθοποιεία.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δήλωσε μέσω twitter πως δεν πρόκειται να ψηφίσει το μέτρο. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Κυβερνητικός εταίρος σε ανάρτηση του έγραψε: «Η φορολόγηση της ελληνικής μπύρας που ζει τη Θράκη και μικρές ζυθοποιίες σε όλη την Ελλάδα ΔΕΝ ψηφίζεται ούτε αποτελεί προαπαιτούμενο».βεργίνα μπύρα

Με βάση το συγκεκριμένο άρθρο, οι μειωμένοι συντελεστές που ισχύουν για τα ανεξάρτητα μικρά ζυθοποιεία διαφοροποιούνται ανάλογα με τον όγκο της ετήσιας παραγωγής των ζυθοποιείων, φτάνοντας έως και το 75% του ισχύοντος συντελεστή. Από το μέτρο αυτό η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα εισπράξει το 2016 ποσό ύψους 3,4 εκατ. ευρώ.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑