Uncategorized

Published on November 4th, 2015 | by fileto

0

LNG στην Αλεξανδρούπολη, ΤΑΡ στα Τενάγη

Την ενίσχυση της παρουσίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στη χρηματοδότηση έργων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα προανήγγειλε ο πρόεδρος της Τράπεζας Βέρνερ Χόγιερ, ο οποίος για τον κίνδυνο ενδεχόμενου Grexit δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι μη αναστρέψιμη διαδικασία.

Ο κ. Χόγιερ, ο οποίος μαζί με τον αντιπρόεδρο της τράπεζας επισκέφθηκε χθες και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ήλθε στην Αθήνα για τη υπογραφή δανειακών συμβάσεων συνολικού ύψους 285 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΣΦΑ. Στην τελετή της υπογραφής χαιρετισμό απηύθυναν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και Περιβάλλοντος- Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και οι επικεφαλής των τριών εταιρειών. Αναφερόμενος στα δάνεια της ΕΤΕπ ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην προώθηση ενεργειακών υποδομών, στον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο, έκανε ξεχωριστή αναφορά στον τερματικό υγροποιημένου αερίου στη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και δήλωσε ότι η Αθήνα βρίσκεται σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με την εταιρεία του ΤΑΡ και ότι σύντομα θα μπούμε στην τελική ευθεία για να ξεπεραστούν και τα όποια μικρά εμπόδια υπήρχαν. «Είναι και αυτό ένα έργο που έχει τεράστια στρατηγική σημασία», δήλωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θεσμικοί παράγοντες όπως η ΕΤΕπ στέλουν ένα σήμα στην αγορά και χαρακτήρισε σημαντική τη συμμετοχή της EBRD, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζων.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε τη συνδρομή της ΕΤΕπ στη χρηματοδότηση της τελευταίας φάσης του προηγούμενου ΕΣΠΑ και πρόσθεσε ότι συζητούνται τρόποι για την επέκταση των εργαλείων ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑