Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 5th, 2015 | by fileto

0

Πυροβολισμοί διακινητών με αστυνομικούς στον Έβρο

Συνελήφθησαν χθες (3-11-2015) το βράδυ, σε παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας , δύο αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 44 και 31 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα μας, σε είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς, είκοσι ένα (21) υπηκόους Συρίας και ένας (1) υπήκοο Ιράκ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, η ομάδα των αστυνομικών εντόπισε τους δύο (2) διακινητές να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στη χώρα μας, με πλαστικές βάρκες, τους είκοσι δύο αλλοδαπούς, τους οποίους αποβίβασαν στην ελληνική όχθη.

Τι στιγμή της σύλληψης των διακινητών, ένας από τους συνεργούς τους, οι όποιοι ανέμεναν επί του τούρκικου εδάφους, πυροβόλησε αλλεπάλληλα με πυροβόλο όπλο, προς το μέρος που βρίσκονταν οι αστυνομικοί με τους συλληφθέντες διακινητές και τους διακινούμενους.

Υπήρξε άμεση αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίο έρριψαν βολές εκφοβισμού στον αέρα και μετέφεραν τους διακινούμενους και τους συλληφθέντες διακινητές σε σημείο κάλυψης από τα πυρά του δράστη, διασφαλίζοντας τη σωματική τους ακεραιότητα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστικές βάρκες, το χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Οι δύο συλληφθέντες διακινητές θ α οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας για την αναζήτηση και τη σύλληψη των συνεργών.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑