Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 5th, 2015 | by fileto

0

Δεν είναι δίλλημα τα κύματα του Αιγαίου ή τις νάρκες του Έβρου

Αναφερόμενος στον φράχτη του Έβρου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «το όραμα του είναι μία Ευρώπη δίχως τείχη, δίχως φράχτες, δίχως σύνορα».

«Η Ευρώπη, όμως, έχει σύνορα με άλλες χώρες εκτός Ευρώπης. Η Τουρκία σήμερα δεν είναι στην Ευρώπη. Η ιδέα του να πέσει ο φράχτης μονομερώς και να έρχονται οι πρόσφυγες από τον Έβρο, φαίνεται καλή ιδέα για κάποιους που δεν έχουν γνώση του γεγονότος ότι από την άλλη μεριά του Έβρου, μέχρι να φτάσουν δηλαδή στον Έβρο αυτοί οι άνθρωποι, υπάρχουν νάρκες.

Άρα το δίλλημα για εμάς δεν είναι εάν θα χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο ή στις νάρκες του Έβρου. Το ζήτημα για εμάς είναι να μην χάνουν τη ζωή τους οι πρόσφυγες» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Συνεπώς, η σωστή διαχείριση του προβλήματος είναι η σωστή προετοιμασία των υποδομών στην ελληνική πλευρά και η συνεργασία με την Τουρκία ώστε να σταματήσουνε οι ροές».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε, τέλος, ότι το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα επισκεφθεί για το προσφυγικό ζήτημα, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Τουρκία.

Η ιδέα του να πέσει ο φράχτης μονομερώς και να έρχονται οι πρόσφυγες από τον Έβρο, φαίνεται καλή ιδέα για κάποιους που δεν έχουν γνώση του γεγονότος ότι από την άλλη μεριά του Έβρου, μέχρι να φτάσουν δηλαδή στον Έβρο αυτοί οι άνθρωποι, υπάρχουν νάρκες. Άρα το δίλλημα για εμάς δεν είναι εάν θα χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο ή στις νάρκες του Έβρου.

Το ζήτημα για εμάς είναι να μην χάνουν τη ζωή τους οι πρόσφυγες. Συνεπώς, η σωστή διαχείριση του προβλήματος είναι η σωστή προετοιμασία των υποδομών στην ελληνική πλευρά και η συνεργασία με την Τουρκία ώστε να σταματήσουνε οι ροές.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑