Άποψη - Γνώμη

Published on November 7th, 2015 | by fileto

0

Ένα τσακ θέλει για να γίνει …μακελειό

 Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η κυβέρνηση φρέσκια και με νωπή τη λαϊκή εντολή φαίνεται να βρίσκεται σε άλλο κόσμο. Τα μέτρα περνάνε σαν το νερό στη Βουλή και οι βουλευτές της συμπολίτευσης φαίνεται να έχουν υπογράψει συμβόλαιο ότι θα τα ψηφίσουν βρέξει-χιονίσει.

Τα μέτρα που λαμβάνονται ερήμην του ελληνικού λαού, αλλά εξ ονόματός του φανερώνουν ότι οι εκλογές του Σεπτέμβρη έγιναν για να υπάρξει επίφαση λαϊκής εντολής και να βγάλουν όλοι τον σκασμό εφόσον υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση και μάλιστα με πλειοψηφία δύο παλιών αλλά συνεπώς εταίρων.

Ο Τσίπρας δεν είναι κανένας βλάκας και από την πρώτη στιγμή είπε στους υπουργούς του να είναι μακριά από δηλώσεις και τηλεοράσεις και να κάνουν τη δουλειά τους, έστω αυτή που τους επιβάλλουν οι δανειστές και την αποδέχθηκαν.

Αλλά εις μάτην. Σαν να τους είπε κάντε τα μπάχαλο και ακόμη δεν ζεστάνατε την πολυθρόνα του υπουργικού σας θώκου λέτε και καμιά …ψιλή για να περνάει η ώρα.

Τα αυτογκόλ της κυβέρνησης και ειδικά των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ πάνε σερί. Αν μπαίνανε στο στοίχημα δεν θα πιάνανε χαρτωσιά σε ποσοστά κέρδους.

Είναι καθημερινό ή τουλάχιστον εβδομαδιαίο συνήθειο να πετάνε κι ένα γκολάκι στο πλεχτό και μετά να κοιτάζουν πως θα το μπαλώσουν.

Αλλά μαντάρισμα στο μαντάρισμα το πλεκτό στο τέλος θα γίνει κουρελού και θα διαλύσει.

Ξαναγυρνώ στα μέτρα τα οποία ελέω μνημονίου παίρνει η κυβέρνηση και μας γυρνάει πίσω δεκαετίες.

Ναι γνωρίζω οικογένειες που δεν έχουν ρεύμα, καίνε γκαζόλαμπα.

Ξέρω ανθρώπους που είχαν κάποτε τον τρόπο τους και σήμερα …πεινούν αξιοπρεπώς και από την άλλη μέτρα ανακούφισης των φτωχών νοικοκυριών επί της ουσίας δεν είδα ακόμη.

Η ελληνική κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί, αν και πολλοί κυεβερνητικοί πιστεύουν ότι η κοινωνία είναι σε αναμονή και σε λίγο καιρό θα στρώσουν τα πράγματα, μια και ο κόσμος είναι απλά ανεκτικός και πιστεύει ότι ο Τσίπρας θα τα καταφέρει.

Αυτό όμως είναι μια δική τους ερμηνεία η οποία προφανώς κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και φανερώνει ότι σχέδιο διάσωσης δεν υπάρχει, παρά ροκάνισμα χρόνου.

Το σίγουρο είναι ότι η κοινωνία είναι σε ύπνωση και σε μια γλυκιά τρέλα η οποία ουσιαστικά τροφοδοτείται από μια άγρια προπαγάνδα καλά στημένη από τα τηλεοπτικά κανάλια του κέντρου που συνεχώς …αποπροσανατολίζουν την ατζέντα των προβλημάτων.

Η υπόθεση με τις δηλώσεις Φίλη και οι μπουνιές στον Κουμουτσάκο, οι οποίες αμέσως χρεώθηκαν στην ΧΑ ήταν μια ανακλαστική κίνηση αντιπερισπασμού για να μη διανοηθεί κάποιος να πιστέψει ότι υπάρχει περίπτωση να ανάψει το φυτίλι της αναταραχής η οποία θα οδηγήσει σε ένα απίστευτο μπάχαλο.

Η πλατεία των αγανακτισμένων που έγινε και πάλι θέατρο προπηλακισμών κατά του ατυχούς Κουμουτσάκου μπορεί να μεταβληθεί σε πλατεία … έκρηξης από κάποια άλλη δήλωση υπουργού που όχι μόνο θα εξοργίσει αλλά θα μεταβάλει το πλήθος σε τιμωρό.

Τι άραγε συμβαίνει και το πλήθος είναι σε στάση …παραπόδα;

Σίγουρα ο σκληρός αγώνας για την καθημερινή επιβίωση η οποία όσο προχωράμε στον χειμώνα θα γίνει δυσβάσταχτη.

Παράλληλα η εφαρμογή των μέτρων (τα οποία ακόμη δεν τα ένοιωσε κανείς) θα έχουν μια τέτοια επίδραση στην καθημερινότητα που θα οδηγήσουν στην αρχή σε ένα άτυπο κίνημα …δεν πληρώνω και αυτόματα θα προχωρήσει σε επιθέσεις όταν εκδηλώνεται κάποια πράξη εφαρμογής που θα είναι σκληρή και απάνθρωπη.

Το ασφαλιστικό σύστημα το οποίο έχει εφαρμοστεί όπως είπε και ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΕ σε Χιλή και Μαλαισία με απουσία του κράτους από την χρηματοδότηση των ταμείων θα οδηγήσει σε κόψιμο συντάξεων, σε ανατροπή της ισορροπίας ανάμεσα στους ασφαλισμένους και στο τέλος στην ύπαρξη πατρικίων και πληβείων.

Δύο τάξεις και εδώ όπως και στην κοινωνία σήμερα. Πλούσιοι και φτωχοί.

Πλούσιοι που θα απολαμβάνουν τα καλά της οικονομικής τους ευμάρειας και φτωχοί οι οποίοι θα αγωνιούν καθημερινά για την επιβίωση.

Είναι αυτό που κατάφερε η ΝΔ του Σαμαρά στην συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και καταδικάστηκαν στην αντιπολίτευση και στον εξοστρακισμό από την ελληνική κοινωνία.

Δυστυχώς το ίδιο λάθος κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αυτό το λάθος θα το βρει σύντομα μπροστά της και θα το πληρώσει πολύ ακριβά.

Όταν είπαν στους υπουργούς να κυβερνήσουν εννοούσαν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα φέρουν ισορροπία στην ελληνική κοινωνία, αλλά δυστυχώς καθημερινά διαπιστώνουμε ότι το νέο μνημόνιο φέρνει στην κοινωνία διχασμό και προβλήματα.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν θα αργήσει να φανεί μια και από το μνημόνιο λαμβάνεται πρόνοια για τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ για τον ιδιωτικό τομέα υπάρχει ένας άγραφος πίνακας.

Δεν θέλω να το σκέφτομαι αλλά η συνέχιση της σημερινής κατάστασης θα φτάσει στο σημείο που ένα τσακ θα φέρει μακελειό στην χώρα μας,

Κι αυτό δεν θα είναι διαχειρίσιμο από κανένα σύστημα όσο κι αν νομίζει ότι λειτουργεί με αλάνθαστο τρόπο.

Μακάρι να βγω ψεύτης!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑