Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 7th, 2015 | by fileto

0

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών

Επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων (4) μελών της οργάνωσης, ενός 37χρονου υπηκόου Πακιστάν και τριών ημεδαπών, ηλικίας 28, 49 και 60 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μεταφορά μη νομίμων αλλοδαπών και πλαστογραφία.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν προχθές (5-11-2015) το πρωί και χθες (6-11-2015) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου και σε χωριό της Ξάνθης, από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, τα δύο μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 37 και 49 ετών αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, προχθές το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος οικισμού Λύρας), οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 37χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του. Αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δώδεκα (12) μη νόμιμους αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 37χρονος μαζί με τους άλλους τρεις δράστες, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε δομημένη και διαρκή δράση, διακριτούς ρόλους και σκοπό τη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Διευθύνοντα ρόλο στην οργάνωση είχε ο 49χρονος, ο οποίος αφού ερχόταν σε επαφή με άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της, στη συνέχεια καθοδηγούσε τους άλλους τρεις δράστες στο σημείο παραλαβής των μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ακολούθως, ο 49χρονος μαζί με δύο από τα μέλη της οργάνωσης, επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο προπορευόταν από το όχημα που μετέφερε τους μη νόμιμους αλλοδαπούς στην ενδοχώρα, λειτουργώντας ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες έθεσαν στο όχημα που οδηγούσε ο 37χρονος πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Επισημαίνεται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος από τη συγκεκριμένη παράνομη πράξη υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές .

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα ζεύγος πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑