Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 9th, 2015 | by fileto

0

Παστές σαρδέλες πρόσφυγες σε φορτηγάκι

Συνελήφθησαν χθες (8-11-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή των Λαβάρων Έβρου, απ ό αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Σουφλίου, του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί – τρεις υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 27, 25 και 25 ετών, ένας 34χρονος υπήκοος Βουλγαρίας – και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 53, 48 (άντρες) και 44 ετών (γυναίκα), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σαράντα επτά (47) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 34χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα σαράντα επτά (47) μη νόμιμους μετανάστες και τους τρεις ημεδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν επίσης οι άλλοι τρεις αλλοδαποί, καθόσον, λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν μεταφέρει παράνομα, με πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τους παραπάνω μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν:

  • ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ και 515 λιρών Τουρκίας
  • 4 κινητά τηλέφωνα .

Σημειώνεται ότι ο 53χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα σε μη νόμιμους μετανάστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑