Ειδήσεις

Published on November 12th, 2015 | by fileto

0

Θαύμα, πληρώνουν το περσινό πετρέλαιο

Πληρώνονται οι εκκρεμμότητες για το περσινό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σε χιλιάδες δικαιούχους που είναι στην αναμονή για πολύ μεγάλο διάστημα λόγω της οικονομικής στενότητας των κρατικών ταμείων.

Η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να γίνει την Παρασκευή ή το αργότερο την Δευτέρα ενώ έτοιμη είναι και η υπουργική απόφαση για τα νέα κριτήρια του επιδόματος για φέτος. Οι αιτήσεις σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξουν στο TAXIS λίγες ημέρες αργότερα.

Οι αιτήσεις αναμένονται να ανοίξουν αμέσως μετά την υπουργική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και η διαδικασία θα είναι ίδια με πέρσι.

Η διαφορά θα είναι ότι οι αιτούντες δεν θα μπορούν να επιλέξουν την επιλογή της προκαταβολής αφού φέτος δεν θα υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης της.

Με τις αλλαγές αυτές η ετήσια δαπάνη για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης προβλέπεται ότι θα περιορισθεί στα 105 εκατ. ευρώ από 210 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα επιδοτούμενα νοικοκυριά θα προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης σε επίπεδα κάτω των 60 λεπτών το λίτρο.

Τα ανώτατα ποσά του επιδόματος ανά γεωγραφική ζώνη αναμένεται να μειωθούν από 630 σε 450 ευρώ στην β΄ γεωγραφική ζώνη, στην οποία μέχρι τον Απρίλιο του 2015 εντάσσονταν Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑