Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 13th, 2015 | by fileto

0

Δύο ανήλικοι ρήμαξαν τις Σέρρες στις κλοπές

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνολικά 11 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής σε διάφορα καταστήματα στην πόλη των Σερρών.

Για την υπόθεση συνελήφθη σαν δύο ημεδαποί ηλικίας 16 και 17 ετών , σε βάρος των οποί ων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμέν ων περιπτώσε ων κλοπ ής και της παραβίασης των περιορισμών διαμονής.

Ειδικότερα, το βράδυ της 9 προς 10 Νοεμβρίου του 2015, οι δύο ανήλικοι αρχικά διέρρηξαν κατάστημα – καφεκοπτείο και στη συνέχεια αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και φιάλες ποτών, συνολικής αξίας 1.600 ευρώ. Αργότερα την ίδια μέρα, διέρρηξαν ακόμα ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαιρώντας έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, χρηματικό ποσό και φιάλες ποτών, συνολικής αξίας 180 ευρώ.

Εκδόθηκαν άμεσα ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών προχθές (11-11-2015) το πρωί στην πόλη των Σερρών και συνελήφθησαν .

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω ενεργώντας από κοινού και δρώντας από τα τέλη του προηγούμενου μήνα, διέπραξαν επιπλέον 12 κλοπές/διαρρήξεις και συγκεκριμένα σε 9 καταστήματα (8 υγειονομικού ενδιαφέροντος και 1 με είδη υποδημάτων), 2 πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ και σε Λέσχη Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην ίδια πόλη, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και φιάλες ποτών, συνολικής αξίας 2.295 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 16χρονος πριν από 3 ημέρες (10-11-2015) αγόρασε μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με μέρος των χρημάτων από τις κλοπές, η οποία βρέθηκε στην οικία του και κατασχέθηκε, ενώ ο 17χρονος την 16-10-2015 διέφυγε από κέντρο κράτησης ανηλίκων που κρατούνταν, δυνάμει απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι οι δύο ανήλικοι έχ ουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του ς και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑