Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 14th, 2015 | by fileto

0

Με τα χρώματα της Γαλλίας το δημαρχείο Καβάλας

Με τα εθνικά χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίστηκε σήμερα το βράδυ το εντυπωσιακό ιστορικό κτήριο του δημαρχείου της Καβάλας, τιμώντας έτσι  ο Δήμος Καβάλας με αυτόν τον τρόπο τα δεκάδες αδικοχαμένα θύματα της παράλογης τρομοκρατίας στην καρδιά του Παρισιού.

Το μπλε, το λευκό και το κόκκινο έχοντας στην μέση τον πύργο του Άιφελ θα κοσμούν σήμερα και αύριο το βράδυ την πρόσοψη τον δημαρχιακού μεγάλου στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα τρομοκρατικά χτυπήματα στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του facebook ο Δήμος Καβάλας αναφέρει:  «Οι σκέψεις και οι προσευχές όλων των Καβαλιωτών είναι στραμμένες στα αδικοχαμένα θύματα της παράλογης τρομοκρατίας στο Παρίσι. Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους και να δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλους».

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα σε δηλώσεις της σημείωσε «η πρωτοβουλία αυτή είναι μόνο ένα μικρό δείγμα σεβασμού στη μνήμη όλων εκείνων που χάθηκαν τόσο άδικα. Η Καβάλα ανέκαθεν είχε στενούς δεσμούς με την Γαλλία, μάλιστα το καλοκαίρι υποδεθήκαμε 42 νέους Γάλλους ηλικίας από 18 έως και 25 ετών που αποφάσισαν να κάνουν ένα όνειρο τους πραγματικότητα και να ζήσουν μια ταξιδιωτική περιπέτειας διασχίζοντας 10.000 χλμ, με συνολικά δώδεκα αυτοκίνητα, μεταφέροντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και συνεργασίας αποκομίζοντας ταυτόχρονα εμπειρίες και γνώσεις για τα μέρη απ’ όπου πέρασαν και τους ανθρώπους που συνάντησαν και επικοινώνησαν μαζί τους. Η προσπάθεια αυτή των νέων από τη Γαλλία είχε ένα όνομα που υποδηλώνει την επιδίωξή τους να συνδέσουν ευρωπαϊκούς λαούς και πολιτισμούς. EuropRraid». 

«Νιώσαμε λοιπόν την ανάγκη», συνέχισε η δήμαρχος, «μέσα από αυτή την πρωτοβουλία να στρέψουμε τη σκέψη μας στους ευρωπαίους συμπολίτες μας στη Γαλλία και να τους δηλώσουμε πως είμαστε στο πλευρό τους».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑