Άποψη - Γνώμη

Published on November 14th, 2015 | by fileto

0

Το Κουτί της Πανδώρας άνοιξε…

 Τα χτυπήματα στο Μετρό στο Λονδίνο πριν από λίγα χρόνια και τα τρία χτυπήματα στο Παρίσι με το προχθεσινό να είναι μοναδικό σε εκτέλεση και πολλαπλό δείχνει ότι οι τζιχαντιστές είναι μέσα στην καρδιά της Ευρώπης έτοιμοι να χτυπήσουν κάθε προσδόκιμο στόχο.

Είναι αποφασισμένοι να κάνουν αυτό που είχε προφητεύσει ο μακαρίτης Καντάφι ότι το Ισλάμ μπορεί να κατακτήσει την Ευρώπη με τους μετανάστες που πρέπει να στείλει στην καρδιά της.

Η Ευρώπη ισχυρό προπύργιο της Δημοκρατίας αλλάζει. Πρώτη η Γερμανία ανέστειλε την συνθήκη του Δουβλίνου και τώρα η Γαλλία μετά το αιματηρό χτύπημα κλείνει τα σύνορα. Η Ευρώπη κλείνεται στο καβούκι της για τον φόβο νέων χτυπημάτων. Θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες και πιθανόν να ζήσουμε στο άμεσο μέλλον μια δεύτερη εποχή Ψυχρού Πολέμου με εχθρό αυτή τη φορά τους φανατικούς Ισλαμιστές.

Είναι η σειρά της Ευρώπης μετά τις ΗΠΑ να ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισσών το οποίο δεν ξέρει κανείς τι συνέπειες μπορεί να έχει.

Και οι προσφυγικές ροές είναι το αίτιο το οποίο θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για εκκαθαρίσεις σε ποιους έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στην Γηραία Ήπειρο και πως θα ρυθμιστεί η διαμονή τους σε αυτή.

Ήδη μετά το χτύπημα στην Γαλλία βλέπουμε πια στρατιώτες να περιπολούν στους κεντρικούς δρόμους των μεγαλουπόλεων της Ευρώπης. Οι μυστικές υπηρεσίες θα αναβαθμιστούν και θα γεμίσουν από νέα στελέχη τα οποία θα περνούν από κόσκινο όλους όσους βρίσκονται στις χώρες της δυτικής πολιτισμένης Ευρώπης.

Πάντως ένα είναι σίγουρο ότι Σκότλαντ Γιάρντ και Γιούροπολ είναι πλέον πεπεισμένοι ότι μέσω των καραβανιών των προσφύγων που περνάνε από την Ελλάδα στην Ευρώπη βρίσκονται και τζιχαντιστές οι οποίοι βρήκαν τρόπο να μετακινηθούν για να αποτελέσουν ένα θανάσιμο στρατό που θα χτυπάει στόχους με θύματα αθώους και ανυποψίαστους πολίτες.

Τα στοιχεία που έχουν τα στηρίζουν σε ορισμένα γεγονότα τα οποία έχουν ήδη ταυτοποιήσει. Είναι επιπλέον σίγουροι ότι η διαδικασία που ακολουθείται στην Ελλάδα δεν είναι η ενδεδειγμένη αλλά όταν η ελληνική κυβέρνηση τους έλεγε σε υψηλούς τόνους ότι …οι μετανάστες θα φτάσουν έξω από την πόρτα τους, αυτοί αγρόν αγόραζαν και κοίταζαν να επιβάλλουν στην Ελλάδα μέτρα λιτότητας και αφανισμού.

Ορισμένα από αυτά τα στοιχεία που αξιοποίησαν Γιάρντ και Γούροπολ είναι ότι, άδεια παραμονής στη χώρα μας είχε ο 24χρονος Σύρος τζιχαντιστής, που είχε συλληφθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 στο αεροδρόμιο Gosselies του Βελγίου. Στις αποσκευές του είχαν βρεθεί φωτογραφίες που αποδείκνυαν τη διασύνδεσή του με ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση. Είχε πλαστό γαλλικό διαβατήριο και τελικός προορισμός του 24χρονου ήταν η Νορβηγία. Το αεροπορικό του ταξίδι είχε ξεκινήσει από την Ελλάδα, όπως και ενός ακόμη που είχε συλληφθεί ένα μήνα νωρίτερα έχοντας στις αποσκευές του USB με βίντεο εκτελέσεων στη Συρία.

Τον περασμένο Ιανουάριο οι ελληνικές αρχές είχαν παραδώσει στις βελγικές, τον 33χρονο Αλγερινό Ομάρ Νταμάς, που είχε συλληφθεί στο Παγκράτι, ως ύποπτος για σχέσεις με τον τζιχαντιστικό πυρήνα που εξαρθρώθηκε στο Βέλγιο. Σε άλλο σπίτι που έμενε είχαν βρεθεί πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και διπλώματα οδήγησης. Θεωρείται ύποπτος ότι μεσολάβησε ανάμεσα στον «ύποπτο ως εγκέφαλο» του πυρήνα, τον βέλγο τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος φέρεται ότι έφθασε στην Ελλάδα αφού πολέμησε στη Συρία, και τα μέλη του πυρήνα που ετοιμάζονταν να σκοτώσουν αστυνομικούς στο Βέλγιο.

Το φθινόπωρο του 2014, η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκδόσει την πρώτη απαγόρευση Έλληνα τζιχαντιστή. Αφορούσε τον 28χρονο σήμερα άνδρα, που τον Ιούλιο του 2014 ταξίδεψε στη Συρία και εισχώρησε σε στρατόπεδο τζιχαντιστών, ενώ φέρεται να πολεμά για το Ισλαμικό Χαλιφάτο.  Ο συγκεκριμένος Έλληνας τζιχαντιστής πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2001. Η μητέρα του, συριακής καταγωγής προχωρούσε και εκείνη σε «πολεμικές» αναρτήσεις στο διαδίκτυο, υπερασπιζόμενη τις βαρβαρότητες του ISIS, η οποία ταξίδευσε στη Συρία λίγο καιρό αργότερα.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. δύο άτομα που έμεναν στην Ελλάδα σκοτώθηκαν στη Συρία, συμμετέχοντας στις βαρβαρότητες του  ISIS. Σε μία έκθεση ανάλυσης κινδύνου επισημαίνεται η ύπαρξη ενός «σπιτιού» στην Καλλιθέα και ο ρόλος ενός «ιμάμη-καθοδηγητή», στο οποίο προσεγγίζουν άτομα συριακής καταγωγής με ευρωπαϊκά διαβατήρια. Άλλα επτά άτομα, συριακής καταγωγής, κάποια από τα οποία διαμένουν έως και 25 χρόνια στη χώρα μας, έχοντας πάρει ελληνική ιθαγένεια, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών. Κάποιοι από αυτούς στο πρόσφατο παρελθόν είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, κυρίως μέσα από το Facebook και Twitter, να πάνε να πολεμήσουν στη Συρία, επιλέγοντας διάφορα αντιμαχόμενα στρατόπεδα, ενώ δύο το επιχείρησαν χωρίς τελικά να ταξιδεύσουν.

Στις 17 Ιανουαρίου 2015 η EUROPOL με κατεπείγον σήμα της έστειλε λίστα με τα ονόματα και τις φωτογραφίες 7 τζιχαντιστών, που ενδέχεται να επιχειρήσουν τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένα οχήματα σε ευρωπαϊκή χώρα. Στο ίδιο σήμα συμπεριλαμβανόταν και το όνομα της 26χρονης Χαγιάτ Μπουμεντιέν, συντρόφου του Αμεντί Κουλιμπαλί, πρωταγωνιστή της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο.

Επισημαίνεται ότι μόνο στην Δυτική Αττική, υπάρχουν 11 χώροι προσευχής μουσουλμάνων, ενώ αυξάνεται ο αριθμός ατόμων από Συρία και Μέση Ανατολή, στις περιοχές του Περιστερίου, Ασπροπύργου και Μεγάρων, με την συσπείρωση του μουσουλμανικού στοιχείου να γίνεται ολοένα και εντονότερη.

Το Κουτί της Πανδώρας άνοιξε και μαζί με αυτό μια νέα εποχή όπου οι λαοί της Ευρώπης θα περάσουν περίοδο φόβου και αμηχανίας, αλλά και καχυποψίας για το αν ο γείτονας τους που διαφέρει και έχει μελαμψό χρώμα ή άλλα χαρακτηριστικά είναι …επικίνδυνος ή όχι.

Και το πιο επικίνδυνο είναι να μετακινηθεί η Ευρώπη στην ακραία νοοτροπία όπου …πας μη Ευρωπαίος …Βάρβαρος!

πηγή: The Toc


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑