Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 17th, 2015 | by fileto

0

Σαρώνει τη Θράκη ο Μεϊμαράκης

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για την εκ νέου διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος στις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιό, Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, καθώς και με τους δύο μητροπολίτες του νομού, Αλεξανδρούπολης Άνθιμο και Διδυμοτείχου Δαμασκηνό.

Στις 4.00 το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς του νομού στο επιμελητήριο Έβρου, ενώ μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιήσει ομιλία στον ίδιο χώρο.

Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τα θέματα του πρωτογενή τομέα στον Έβρο και γενικότερα στη Θράκη (αύξηση του φορολογικού συντελεστή, 100% προκαταβολή φόρου εισοδήματος, αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ), δεσμεύτηκε για την άσκηση κοινοβουλευτικής πίεσης στην κυβέρνηση ως προς την καταβολή αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τη ζωονόσο της οζώδους δερματίτιδας καθώς και για την παράταση του χρόνου παραγραφής της επιδότησης κατά 12% του εργοδοτικού κόστους, είτε της έναρξης πληρωμής του για το 2010 τον πρώτο χρόνο που παραγράφεται μετά τις 31/12/2015.

Αναφορικά με την επιδότηση επιτοκίου 3%, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε απολύτως δίκαιο το αίτημα και ανέντιμη τη στάση της Πολιτείας που «μετά από τόσα χρόνια με διάταξη που είχε περάσει και που οι ίδιες οι επιχειρήσεις είχαν πιστέψει και εφήρμοσαν να ζητάει τώρα αυτές τις επιστροφές οι οποίες εν τέλει δεν μπορούν να δοθούν πίσω… Θα δούμε πώς μπορούμε να το συζητήσουμε κατά τη διάρκεια της ανακεφαλαιοποίησης και να βρούμε μαζί με το επιμελητήριο, τους ενδιαφερόμενους και τους τραπεζικούς φορείς μία λύση».

«Πρέπει να προσέξουμε ώστε η οικονομία την οποία θα ακολουθήσουμε να είναι οικονομία που υπηρετεί τελικά την Ελλάδα και την εθνική πολιτική και να υπηρετήσει ακόμα περισσότερο ευαίσθητες περιοχές όπως είναι η Θράκη», είπε. Εξέφρασε την εκτίμηση πως οι πολιτικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος (περικοπή επιδόματος πολυτέκνων) θα πρέπει να ξεκινήσουν από τις ευαίσθητες περιοχές.

«Δεν είναι ανάγκη να είναι πανελλήνιο σε πρώτη φάση. Μπορεί όμως να ξεκινήσει και να ξεκινήσει από τον Έβρο, από τη Θράκη όπου πραγματικά υπάρχει μεγάλη ανάγκη» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στην επαναφορά του προνοιακού επιδόματος των Ποντίων έστω και κατ’ αρχήν μειωμένο, ώστε όταν το επιτρέψει η πορεία της οικονομίας να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα. «Να γνωρίζετε ότι αυτό αποτελεί δέσμευση της Ν.Δ. και θα φροντίσουμε να πιέσουμε την κυβέρνηση ώστε να προσπαθήσει έστω έναντι κάτι να δώσει».

Στην ομιλία του, ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «ασκεί μια πολιτική που μας βαθαίνει στην ύφεση», παρουσίασε τις προτάσεις του για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και ζήτησε από τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη με πολιτική σκέψη, διαβεβαιώνοντας για την ενότητα του κόμματος, όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑