Εκδηλώσεις

Published on November 18th, 2015 | by fileto

0

Έκθεση των φορέων και όχι της αγοράς στην Κομοτηνή

Με περισσότερους από 70 άμεσους και πάνω από 120 έμμεσους εκθέτες, αλλά και με πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής επιστρέφει από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», έπειτα από ένα χρόνο απουσίας.

Στο επίκεντρο της φετινής έκθεσης, που συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, βρίσκεται η τοπική παραγωγή, με αιχμή τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, των αγροτικών προϊόντων, των παραδοσιακών ειδών, αλλά και με κλάδους όπως τα έπιπλα, η θέρμανση, τα ελαστικά, οι συσκευές και τα σκεύη οικιακής χρήσεως και πολλά ακόμα. Την έκθεση θα εγκαινιάσει την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 19:00 η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Την μετεξέλιξη της έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» στο κύριο οικονομικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής επισήμανε σήμερα κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος. Παράλληλα τόνισε πως η ετήσια αυτή έκθεση αποτελεί ένα βασικό αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο στηρίζει και προβάλλει τις τοπικές επιχειρήσεις και προϊόντα της περιοχής και όλης της περιφέρειας, ενώ στόχος είναι να διευρυνθεί η συμμετοχή εκθετών από όμορες Βαλκανικές χώρες. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης, Τουριστικής Aνάπτυξης, Εκθέσεων, Υποστήριξης Δημοσίων Σχέσεων και Διεθνών Σχέσεων της ΠΑΜΘ, κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, σημείωσε πως η έκθεση μπορεί να αποκτήσει πανελλήνιο και διεθνή χαρακτήρα.

Ο κ. Αμοιρίδης, που εκπροσώπησε στη συνέντευξη τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη, υπογράμμισε πως στόχος της Περιφέρειας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών που την απαρτίζουν. «Η ‘’Ανατολική Μακεδονία-Θράκη’’ μετρά φέτος την 23η της διοργάνωση, έχοντας χτίσει μια μακρά παράδοση.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, ρόλο που θέλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ιστορίας της» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. Ο κ. Ποζρικίδης έκανε λόγο για ένα νέο, ανανεωμένο ξεκίνημα της έκθεσης, η οποία χρειάζεται να αποκτήσει υπερτοπικό χαρακτήρα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως μειώθηκε σχεδόν κατά 50% το κόστος συμμετοχής για τους εκθέτες, σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις. Στο ίδιο «μήκος κύματος» και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής, επισήμανε πως η πραγματοποίηση της έκθεσης έγινε πράξη μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ ανέφερε ακόμη πως είναι ένα πολυγεγονός με πολλές δράσεις. Στις παράλληλες εκδηλώσεις της «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» αναφέρθηκε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της, κα. Κατερίνα Ιωαννίδου, λέγοντας πως είναι πολυδιάστατες, σημειώνοντας παράλληλα πως η έκθεση οργανώθηκε περίπου σε 1,5 μήνα, αλλά καλύφθηκε σε ποσοστό 100% ο διαθέσιμος εκθετήριος χώρος.

Σημαντική είναι η συμμετοχή στην «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» του επιμελητηριακού κόσμου της ευρύτερης περιοχής, με δυναμική παρουσία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, των Επιμελητηρίων Ξάνθης και Δράμας, αλλά και επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού και του Βιοτεχνικού (ΕΕΘ και ΒΕΘ). Επίσης στη φετινή διοργάνωση επανέρχεται μετά από καιρό το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, συμμετοχή που σηματοδοτεί την έναρξη μιας ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στο σημαντικό αυτό πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας μας με τον εθνικό εκθεσιακό φορέα. Παρουσία στην έκθεση έχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και ο δήμος Κομοτηνής, ενώ δεν λείπει και το διεθνές «χρώμα», αφού το «παρών» θα δώσει και τουρκικό Επιμελητήριο με επιχειρήσεις-μέλη του.

Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκθέσεις ζωγραφικής από ντόπιους καλλιτέχνες, βραδιές κρασιού και τσίπουρου με χορευτικά, δωρεάν βόλτες με άλογα από τον Ιππικό Πολιτιστικό Όμιλο Κομοτηνής, μαθήματα παιδικής αυτοάμυνας, ροκ μουσική, γευσιγνωσίες τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και ομιλία από το Τμήμα Οικονομικού Τμήματος του Δημοκρίτειου.

Πέρα από τις δράσεις αυτές, που θα πραγματοποιηθούν στο ΔΕΚΑΜΑΘ, θα διοργανωθεί και ημερίδα με τίτλο «Στόχοι και Παρεμβάσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τις Μικρές Επιχειρήσεις», στην Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης.

Η είσοδος στη φετινή διοργάνωση θα είναι δωρεάν για όλους, ενώ θα υπάρχει και δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών από το σταθμαρχείο των αστικών λεωφορείων Κομοτηνής προς το εκθεσιακό κέντρο και αντίστροφα ανά μία ώρα. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. – See more at:


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑