Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 19th, 2015 | by fileto

0

Βρέθηκαν οι απατεώνες που κορόιδεψαν ηλικιωμένη στην Κομοτηνή

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 17-11-2015 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 30χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, ενώ προέκυψε η συμμετοχή και ενός ακόμη ατόμου, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.

Συγκεκριμένα, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον 79χρονο και προφασιζόμενοι ότι ο εγγονός του ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και κρατείται σε αστυνομική υπηρεσία, του ζήτησαν να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ για την αποφυλάκιση του.

Προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, ένας από αυτούς προσποιήθηκε τον εγγονό του 79χρονου, ο οποίος τον παρακάλεσε να καταβάλει τα χρήματα.

Ακολούθως, ο 30χρονος μετέβη στην οικία του ηλικιωμένου και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης ανά την επικράτεια, καθώς επίσης η τυχόν συμμετοχή άλλων συνεργών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑