Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 20th, 2015 | by fileto

0

Ποιό κοινό χαρακτηριστικό έχουν Ροδόπη και Κέρκυρα;

Με σειρά επαφών, με συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ και με την πολιτική εκδήλωση στο Φαληράκι, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρ. Υπουργού  Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Κέρκυρα, μετά από την πρόσκληση του τ. Βουλευτού της ΝΔ, Στέφανου Γκίκα.Ο κ. Στυλιανίδης, είχε συναντήσεις με πολλά κομματικά στελέχη, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών, ενώ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Κώστα Μπρεντάνο.

Στην ομιλία του στην κατάμεστη αίθουσα στο Φαληράκι, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που κατά τη γνώμη του, πρέπει να έχει ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ, «να είναι έμπειρος πολιτικός, να μπορεί να συνθέτει απόψεις, να εγγυάται την ενότητα της  Παράταξης και να είναι σίγουρα κοινοβουλευτικός, γιατί οι μάχες θα δοθούν στο Κοινοβούλιο». Τόνισε δε ότι: «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επειδή βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση του πολιτικού του κύκλου, μπορεί να εγγυηθεί με αξιοπιστία και σοβαρότητα, όχι απλά την ανανέωση, αλλά την ποιοτική ανανέωση και το πραγματικό άνοιγμα του Κόμματος στην κοινωνία, ενώ μπορεί να «στήσει» άμεσα μια αξιόπιστη και αξιόμαχη Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την χαρακτήρισε κατώτερη των περιστάσεων, την παρομοίασε δε με θίασο ερασιτεχνών που πήραν για δεύτερη φορά την εξουσία, εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες, αφού άφησαν τους «λογαριασμούς» και τα σκληρά υφεσιακά μέτρα, για μετά τις εκλογές. Εκτίμησε δε ότι ο βίος και αυτής της κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι βραχύβιος, μη αποκλείοντας όμως κυβερνητικά σχήματα ευρύτερων συνεργασιών.

Αναφερόμενος στην προσφυγή που έχει κατατεθεί από πολίτες, στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τις Έδρες της Ξάνθης, της Κέρκυρας και της Ροδόπης που «χάθηκαν» από τον εκλογικό νόμο, ο κ. Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι: «είναι μια μάχη που δίνεται για λόγους αντισυνταγματικότητας και Δημοκρατίας, μια μάχη της επαρχίας έναντι του κέντρου, αφού με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, δημιουργείται αδικία σε σχέση με την περιφέρεια – ιδίως με τις τριεδρικές – αδικία που δεν είχε αποτυπωθεί μέχρι τώρα. Κανείς δεν υπολόγιζε, ότι τόσο γενικευμένα θα γίνει αφαίρεση εδρών από την Περιφέρεια! Πρόκειται εν τέλει για μια δίκαιη δικονομική μάχη, που προστατεύει την ισότητα της ψήφου και την αναλογικότητα της εκπροσώπησης.».

Από την πλευρά του ο τ. Βουλευτής Στέφανος Γκίκας, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην καταστροφική για τους πολίτες, διακυβέρνηση της Αριστεράς, με τον ορυμαγδό των φορομπηχτικών μέτρων, με την προχειρότητα και τις παλινωδίες να διαδέχονται η μια την άλλη και με την ανοχή των πολιτών να εξαντλείται. Εξέφρασε την ανησυχία και τον προβληματισμό του για το μέλλον και εκτίμησε ότι το Μνημόνιο αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν βγαίνει».

Αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της ΝΔ, τόνισε ότι: «εκτιμώ και σέβομαι τους συναδέλφους Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, όπως και τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τιμώ την μεγάλη προσφορά τους στην Παράταξή μας και στα πολιτικά δρώμενα. Όμως στην παρούσα – εξαιρετικά κρίσιμη – χρονική συγκυρία, που διακυβεύεται το μέλλον της Πατρίδας μας και που η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μείνει ενωμένη, να αναδιοργανωθεί, να διευρυνθεί, να εκφέρει ένα δυναμικό και πιστικό πολιτικό λόγο στις μάχες του Κοινοβουλίου και κυρίως να προετοιμάσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα βγάλει οριστικά την χώρα από την κρίση, μόνο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα μπορούσε με επιτυχία να ανταποκριθεί». Εκτίμησε δε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από τον πρώτο γύρο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ πολλών άλλων, οι πρ. Περιφερειάρχες Σπύρος Σπύρου και Σωτ. Βόσδου, οι πρ Δήμαρχοι Εσπερίων Γ. Προβατάς, Παλαιοκαστριτών Κ. Χαλικιάς, Λευκιμμαίων Α. Γαρδικιώτης, το μέλος της ΠΕ ΝΔ Μελίτα Σκορδίλη, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλά κομματικά στελέχη της ΝΔ.

πηγή: Corfu press com


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑