Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 25th, 2015 | by fileto

0

Απάτη στη Δράμα με θύμα βενζινοπώλη

Εξιχνιάσθηκε άμεσα ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απάτης, σε βάρος 56χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Δράμα, που διαπράχθηκε χθες (24-11-2015) το πρωί.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη χθες (24-11-2015) το μεσημέρι, στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πατησίων, ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη μία γυναίκα – συνεργός, τα στοιχεία ταυτότητας της οποίας διερευνώνται.

Ειδικότερα όπως προέκυψε, η άγνωστη δράστιδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 56χρονο και ισχυριζόμενη ότι είναι συνάδελφος, αναφέροντας επίσης ψευδώς ότι έχει οικονομική ανάγκη για την κηδεία συγγενικού της προσώπου, τον έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, σε ένα άτομο που θα μετέβαινε στο πρατήριό του.

Ακολούθως, επικοινώνησε με έναν 57χρονο ημεδαπό, οδηγό ταξί, τον οποίο επίσης εξαπάτησε, ζητώντας από αυτόν, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, να μεταβεί στο πρατήριο του 56χρονου, να παραλάβει τα χρήματα και να τα αποστείλει, με ταχυδρομική επιταγή, στον 61χρονο συνεργό της.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί ο τρόπος δράσης των δραστών, ενώ με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πατησίων, συνελήφθη ο 61χρονος, ο οποίος μετέβη σε ταχυδρομείο στην Αθήνα προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα.

Το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ δεσμεύτηκε προκειμένου να αποδοθεί στον δικαιούχο του.

Στο πλαίσιο των ερευνών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, προέκυψε επίσης ότι η άγνωστη μέχρι στιγμής δράστιδα, το ίδιο πρωί, ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, επιχείρησε να εξαπατήσει έναν 42χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη άλλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Δράμα, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθόσον η πράξη της έγινε αντιληπτή από αυτόν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξάγει η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης ανά την επικράτεια, καθώς επίσης και η τυχόν συμμετοχή άλλων συνεργών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑