Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 25th, 2015 | by fileto

0

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στην Καβάλα

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, απόπειρα απάτης σε βάρος 86χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε, το πρωί της 15-5-2015, στην πόλη της Καβάλας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 49χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, ενώ για το ίδιο αδίκημα κατηγορούνται δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί του.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι τρεις δράστες, το πρωί της 15-5-2015, μετέβησαν στην οικία της 86χρονης, όπου προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ και προφασιζόμενοι επικείμενη παρακράτηση τραπεζικών καταθέσεων, ζήτησαν από αυτήν να τους παραδώσει τις καταθέσεις της, προκειμένου να τις διαφυλάξουν.

Στη συνέχεια, οι δράστες οδήγησαν την 86χρονη, με το όχημά τους, σε τραπεζικό υποκατάστημα, προκειμένου να πραγματοποιήσει ανάληψη χρηματικού ποσού από τις καταθέσεις της και να το παραδώσει σε αυτούς. Η 86χρονη εισήλθε μόνη της στο υποκατάστημα για να προβεί στην παραπάνω ανάληψη, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη της, καθόσον οι τραπεζικοί υπάλληλοι αντιλήφθησαν την απόπειρα εξαπάτησής της και ακολούθως οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απάτες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑