Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 10th, 2015 | by fileto

0

Μαύρη τρύπα στο ταμείο του δήμου Νέστου από παλιά

Οικονομικό άνοιγμα της τάξης των 970.000 ευρώ εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές στις χρήσεις των οικονομικών ετών 2013 -2014 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νέστου “Ευνεστία”, όπως έγινε γνωστό στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο Σώμα των δημοτικών συμβούλων, από τον οικονομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι για το οικονομικό έτος 2014 οι δαπάνες ξεπερνούν τα έσοδα κατά 450.000 ευρώ, ζημίες που έχουν να κάνουν με την κύρια δραστηριότητα του Νομικού Προσώπου. Μόνο από την καθιέρωση δεκατιανού στα σχολεία του δήμου της επαρχίας Νέστου, τα χρέη της “Ευνεστία” ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Αρνητικά είναι τα κεφάλαια και για το οικονομικό έτος 2013, με αποτέλεσμα να φτάνει σήμερα το χρέος του Νομικού Προσώπου στις 970.000 ευρώ. Μάλιστα, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Νέστου καλείται να καλύψει για το οικονομικό έτος 2015 ολόκληρο το (οικονομικό) κενό που δημιουργήθηκε και άφησε πίσω της η προηγούμενη δημοτική αρχή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η επιχείρηση κινδυνεύει με λύση και εκκαθάριση, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία και ο Ν. 3852/2010 για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που εμφανίζουν αρνητικούς ισολογισμούς για μια τριετία.

Πάντως, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος δεσμεύθηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού εξεταστούν όλα τα οικονομικά στοιχεία θα κάνει γνωστές τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει ακόμα και διαχειριστικό έλεγχο.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑