Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 11th, 2015 | by fileto

0

Οι μεταφορές μεταναστών συνεχίζονται στον Έβρο

Συνελήφθησαν χθες (10-12-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Τυχερό Έβρου , από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 21, 41 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι όπως προέκυψε από τις έρευνες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας, μετέβησαν στην περιοχή του Έβρου, προκειμένου να παραλάβουν ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 21χρονου δράστη περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό διαβατήριο των αρχών της Συρίας.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα (1) διαβατήριο και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (10/11-12-2015), στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 47χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και 31χρονος υπήκοος Γερμανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα οκτώ (38) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, αστυνομικοί Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 47χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε, εντόπισαν στο εσωτερικό του, τριάντα επτά (37) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 31χρονο, διότι κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπίστωσαν ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, μία (1) μη νόμιμη μετανάστρια.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου η μη νόμιμη μετανάστρια κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα (1) διαβατήριο των γερμανικών αρχών, που ανήκει σε άλλο άτομο, ενώ σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  •  1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  •  1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  •  3 κινητά τηλέφωνα
  •  1 διαβατήριο

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑