Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 12th, 2015 | by fileto

0

Μεταφορές μεταναστών συνέχεια…

Συνελήφθησαν χθες (11-12-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή του Σοφικού Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 21, 21 και 18 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, διότι, αρχικά μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τους πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ στη συνέχεια τους καθοδήγησαν, πεζή, στο εσωτερικό της χώρας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Συνελήφθη χθες (11-12-2015) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 52χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εβδομήντα (70) μη νόμιμους μετανάστες. Εξήντα δύο (62) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και οκτώ (8) υπήκοοι Ιράκ.

Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), που οδηγούσε ο 52χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας εβδομήντα (70) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για μεταφορά ναρκωτικών, ενώ η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει και το αδίκημα της παραβίασης περιορισμών διαμονής, καθόσον παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑