Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 31st, 2015 | by fileto

0

Ζεστό χρήμα σε επιχειρήσεις Καβάλας και Ξάνθης

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, είχαν την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, επιχειρηματίες από τη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίοι εντάχθηκαν στον Επενδυτικό Νόμο 3908/2011 (Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή) και πριν από λίγες ημέρες μοιράστηκαν το χρηματικό ποσό των 13,499 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού και έλαβαν τις προκαταβολές, ποσοστού ως και 50% της συνολικής επιχορήγησης. Οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Καβάλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Ξάνθης, Σερρών  και με τις επενδύσεις τους διατηρούν πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας, δημιουργώντας παράλληλα περισσότερες από 250 νέες θέσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε:

Η σημερινή συνάντηση είναι μια ακόμη απόδειξη της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται έμπρακτα από την Κυβέρνηση και το ΥΜΑΘ, σε όλους τους τομείς, για τη ενίσχυση των επιχειρήσεων και της οικονομίας της Περιφέρειας. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και ολοκληρώνουμε έργα που εδώ και καιρό βρίσκονταν σε αδράνεια. 
Σήμερα, το ΥΜΑΘ, η Διεύθυνση Περιφερειακής Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου μας και το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών Ανάπτυξης και Τουρισμού, κατάφεραν να απελευθερώσουν κεφάλαια επιχορηγήσεων που εκκρεμούσαν για επιχειρήσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η χρηματοδότησή τους θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. 
Ευελπιστούμε ότι τα χρήματα θα επενδυθούν με τον καλύτερο τρόπο και με γνώμονα το κοινό συμφέρον, και εμείς με το νέο έτος θα έχουμε να κάνουμε και άλλες ευχάριστες ανακοινώσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑