Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 6th, 2016 | by fileto

0

Θεοφάνεια με πολιτικές κορώνες στην Καβάλα

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η μέρα των Θεοφανείων στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μακεδονίας, στην πόλη της Καβάλας, παρουσία του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ που εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος του Αγιασμού τον Υδάτων, χαρακτήρισε πολιτική αλητεία, ατολμία και ατιμία τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση τολμά να λύσει ένα μείζονος σημασία θέμα που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε ν’ αγγίξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, μεταθέτοντας ο ένας υπουργός την ευθύνη στον άλλον.

Τόνισε επίσης ότι μόνο ο Δημήτρης Σιούφας είχε μπορέσει να επιφέρει κάποιες μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, ενώ αναφέρθηκε και στον μεγάλο θόρυβο που προκλήθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη όταν ό τότε υπουργός Τάσος Γιαννίτσης είχε προσπαθήσει να κάνει αλλαγές.

Ο κ. Κουίκ εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά και την ψήφιση όλων των κρίσιμων προαπαιτούμενων από τη Βουλή ανοίγει ο δρόμος μετά το καλοκαίρι για να μπει η χώρα σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, ενώ χαρακτήρισε εξασφαλισμένη τη συνοχή της κυβέρνησης και σημείωσε με έμφαση ότι οι ΑΝΕΛ «ζητούν εθνική συνεννόηση και όχι οικουμενική κυβέρνηση όπως κάποιοι διακαώς ζητούν μέσα και έξω από τη Βουλή».

Νωρίτερα, το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο. Αμέσως μετά σχηματίστηκε πομπή που κατέληξε σε προβλήτα του επιβατικού λιμανιού «Απόστολος Παύλος».

Είκοσι άντρες όλων των ηλικιών είχαν συγκεντρωθεί σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος απέναντι ακριβώς από την εξέδρα των επισήμων και αψηφώντας το κρύο έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό.

Ο 35χρονος Δημήτρης Γιαννικόπουλος, υπάλληλος του ΟΑΕΔ, ανέσυρε για πολλοστή χρονιά τον Τίμιο Σταυρό και τον παρέδωσε στα χέρια του Μητροπολίτη Φιλίππων για να λάβει ως ευλογία μια ασημένια εικόνα του Αγίου Νικολάου. Δώρα ευλογίας πρόσφερε ο Σεβασμιότατος σε όλους όσους βούτηξαν για να πιάσουν το σταυρό.

Στην Ξάνθη ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκε όπως κάθε χρόνο στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου κ. Παντελεήμονα.

Στη Δράμα ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στα νερά της λίμνης της Αγίας Βαρβάρας όπου και φέτος βούτηξαν για να πιάσουν το Σταυρό πολλοί νέοι τηρώντας το έθιμο της ημέρας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑