Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 8th, 2016 | by fileto

0

Άκυρος ο συναγερμός για την δήθεν τζιχαντίστρια

Άκυρος ο συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για Ελβετίδα μουσουλμάνα με καταγωγή από την Αίγυπτο, η οποία απασχολούσε για αρπαγή ανηλίκου ύστερα από καταγγελία του Αιγύπτιου συζύγου της, ενώ υπήρχε και αναφορά για τυχόν ένταξή της στον ISIS.

Ο πατέρας του 5χρονου γιου τους, είχε εκφράσει τις ανησυχίες του στην καταγγελία που είχε κάνει στις Αρχές της χώρας του, ότι ενδεχομένως η πρώην σύζυγός του, που του πήρε παράνομα το παιδί, είχε σκοπό να πάει στην Συρία μαζί με το παιδί τους και να ενταχθεί στον ISIS.

Στις 2 Ιανουαρίου η 29χρονη Ελβετίδα εμφανίστηκε μαζί με τον 5χρονο γιο της στους Κήπους του Έβρου με πρόθεση να εισέλθει στην Τουρκία. Κατά τον έλεγχο των αστυνομικών όμως προέκυψε, πως υπήρχε σήμα από την Interpol για την συγκεκριμένη γυναίκα που αναζητείτο για αρπαγή ανηλίκου, μαζί με αναφορά για τυχόν ένταξη της στις δυνάμεις των Τζιχαντιστών του Χαλιφάτου.

Από την έρευνα των ελληνικών Αρχών και σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές Αρχές δεν προέκυψε κάτι τέτοιο και έτσι διατάχθηκε απλά η προσωρινή φύλαξη του παιδιού μαζί με την μάνα του στην Αλεξανδρούπολη, μέχρι να ειδοποιηθεί ο πατέρας και να έρθει από την Αίγυπτο να παραλάβει το παιδί του οποίου είχε και την νόμιμη επιμέλεια.

Αυτό συνέβη και έτσι ο Αιγύπτιος πατέρας του παιδιού ήρθε χθες στην Ελλάδα και υπέβαλε αμέσως μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του για αρπαγή ανηλίκου. Σήμερα έγινε το δικαστήριο στην Αλεξανδρούπολη όπου αποφασίστηκε η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού να δοθεί στον πατέρα και η 29χρονη αφέθηκε ελεύθερη. Αμέσως μετά ο πατέρας πήρε τον 5χρονο γιο τους και επέστρεψαν μαζί στην Αίγυπτο.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑