Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 11th, 2016 | by fileto

0

Σφοδρός χιονιάς θα χτυπήσει την ΑΜ-Θ

Για ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας προειδοποιούν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες, το οποίο θα χτυπήσει σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για τον χιονιά με την ονομασία “The Big One”’, ο οποίος αναμένεται να είναι ο σφοδρότερος χιονιάς των τελευταίων 20 ετών!

 Τόσο η ιστοσελίδα πρόβλεψης καιρού Αμερικάνων μετεωρολόγων, όσο και το Αμερικάνικο μοντέλο πρόβλεψης καιρού Cfs, αναφέρουν πως όλη η Ευρώπη θα μπει σε κλοιό βαρυχειμωνιάς για μεγάλο χρονικό διάστημα, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες χιονοπτώσεις και τις πολικές θερμοκρασίες, ακόμη και κάτω των -20 βαθμών Κελσίου σε πεδινές περιοχές.
Πότε θα «χτυπήσει» τη χώρα μας

Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται το διάστημα από 17 έως 22 Ιανουαρίου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Κατά πάσα πιθανότητα θα χιονίσει σε Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες, ανατολική Πελοπόννησο αλλά και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλό υψόμετρο. Μέχρι στιγμής επικρατούν δυο σενάρια για τον χιονιά που απειλεί την Ευρώπη.

 Το πρώτο θέλει τις χαμηλές πιέσεις και τα βαρομετρικά χαμηλά να περνούν πάνω από την κεντρική Ευρώπη, να εισβάλλουν στην Αδριατική θάλασσα και το Ιόνιο πέλαγος και να εμπλουτίσουν το χαμηλό αυτό με υγρασία και σε συνδυασμό με το ψύχος να σημειωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις ή και χιονοθύελλες με θυελλώδεις ανέμους κυρίως στη βόρεια χώρα και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.
Το δεύτερο και επικρατέστερο σενάριο του Greek-Weather.Org, θέλει οι χαμηλές πιέσεις να μένουν βόρεια της Ελλάδας για ένα δεκαήμερο περίπου στις 16-26 Ιανουαρίου και μαζί με θυελλώδεις βοριάδες ως και 9-10 μποφόρ στα πελάγη, να στέλνουν κατά διαστήματα χιονιάδες σε βόρεια, κεντρική και πιθανότατα και νότια χώρα. Το πρώτο κύμα του χιονιά αυτού θα σημειωθεί μεταξύ 16-18 Ιανουαρίου και το δεύτερο μεταξύ 18-22 του μήνα ενώ ίσως προκύψει και τρίτο κύμα στις 23-26 Ιανουαρίου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑