Ελλάδα

Published on January 24th, 2016 | by fileto

0

Δώρισαν ασθενοφόρα τα οποία τους είχαν δωρίσει το 2009

Το Πυροσβεστικό Σώμα προσέφερε σήμερα, 23 Ιανουαρίου 2016, εννέα (9) ασθενοφόρα οχήματα στο Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρησιακής ανταπόκρισης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας ( E . K . A . B .).

Τα εννέα αυτά ασθενοφόρα που φέρουν πλήρη ιατρικό εξοπλισμό, αποτελούν μέρος δωρεάς δώδεκα (12) συνολικά ασθενοφόρων από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και είχαν διατεθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 2009.

Σε ειδική τελετή για την παραχώρηση των 9 ασθενοφόρων που πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) στον Ασπρόπυργο Αττικής, παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Στην τελετή ήταν επίσης παρόντες ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, σύσσωμη η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος με επικεφαλής τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παραβρέθηκαν ακόμα ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, ο Αντιπρόεδρος, Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών Ε.Κ.Α.Β. Δημήτριος Πύρρος, ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) Νικόλαος Παπαευσταθίου και στελέχη του Ε.Κ.Α.Β.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ενώ δεν έχουν ληφθεί ουσιαστικά μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των πυροσβεστών, η πολιτική ηγεσία του Σώματος αφήνει τις περιφερειακές διευθύνσεις της Πυροσβεστικής χωρίς ασθενοφόρα.
Αυτό καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών εκφράζοντας την δυσφορία τους.
Όπως λένε, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα προσφέρονται σε ειδική τελετή το Σαββατοκύριακο στο ΕΚΑΒ εννέα ασθενοφόρα του Σώματος.
Πλέον η Πυροσβεστική μένει ουσιαστικά με τρία ασθενοφόρα (ένα στην Αθήνα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Ακαδημία του ΠΣ) τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο για τη μεταφορά τραυματιών πυροσβεστών, όσο και για τη μεταφορά πολιτών σε επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης.
Σημειώνεται πως τα περισσότερα από τα ασθενοφόρα που θα προσφερθούν στο ΕΚΑΒ βρίσκονταν σε περιφέρειες της επαρχίας και αρκετά προέρχονταν από δωρεές ιδρυμάτων και φορέων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑