Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 30th, 2016 | by fileto

0

Μαθαίνουν Τούρκικα στους αστυνομικούς της Θράκης

Ολοκληρώθηκε χθες (29-1-2016) κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας στην τούρκικη γλώσσα. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η εν λόγω δράση εκπαίδευσης, ξεκίνησε την 1-12-2015 και πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, σε τέσσερις εκπαιδευτικές σειρές. Τα σεμινάρια παρακολούθησαν συνολικά (21) αστυνομικοί, οι οποίοι ασχολούνται με τη διενέργεια διαβατηριακών ελέγχων στο Μεθοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιελάμβανε την εξής θεματολογία :

  • Ιστορία και πολιτισμός της σύγχρονης Τουρκίας
  • Γραμματική της τούρκικης γλώσσας
  • Λεξιλόγιο – χρήσιμη ορολογία της τούρκικης γλώσσας
  • Προφορικός λόγος – εξάσκηση χρήσης της τούρκικης γλώσσας

Διδάσκοντες στα εν λόγω σεμινάρια αποτέλεσαν καθηγητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς επίσης και τελειόφοιτοι φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος υπό την εποπτεία των αρμόδιων καθηγητών.

Σκοπός του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η απόκτηση βασικών γνώσεων της τούρκικης γλώσσας από τους αστυνομικούς, οι οποίες θα τους βοηθήσουν κατά τη διενέργεια των αστυνομικών ελέγχων.

Παρόμοιες δράσεις, σε συνεργασία με το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑