Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 5th, 2016 | by fileto

0

Στα λευκά ο Βόρειος Έβρος στα μπλόκα οι αγρότες

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Σαμοθράκης λόγω της κακοκαιρίας.

Η ολισθηρότητα στο οδικό δίκτυο δεν επέτρεψε την εκτέλεση δρομολογίων του ΚΤΕΛ στο Διδυμότειχο, ενώ ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω της έντονης χιονόπτωσης καταγράφεται στα χωριά Ποιμενικό, Σιτοχώρι, Μεταξάδες, Βρυσικά και Λάδη.

Στον Δήμο Σουφλίου σύμφωνα με τον δήμαρχο Βαγγέλη Πουλιλιό, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, προβλήματα λόγω της έντονης χιονόπτωσης υπάρχουν κυρίως στον ορεινό όγκο, με το οδικό δίκτυο ωστόσο να παραμένει ανοιχτό, καθώς συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας φροντίζουν για τη προσπελασιμότητά του.

Τέλος, στη Σαμοθράκη προβλήματα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών σημειώνονται κυρίως στο δυτικό οδικό δίκτυο μεταξύ Παλαιόπολης, Χώρας, Καμαριώτισσας και Αλωνίων.

Ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία στην Ορεστιάδα με εξαίρεση αυτά των Δικαίων λόγω προβλημάτων προσβασιμότητας των μαθητών των γύρω χωριών και του Κυπρίνου εξαιτίας διακοπών ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, από νωρίς το πρωί επιχειρούν για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, από Τυχερό έως Ορεστιάδα, τρία μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και δύο ιδιωτικά, ενώ υπάρχει η ετοιμότητα, εφόσον κριθεί απαραίτητο, για τη συνδρομή και άλλων.

ΠΑΓΩΣΑΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

“Πάγωσαν” τις αγροτικές κινητοποιήσεις οι έντονες χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται από νωρίς το πρωί στον Έβρο. Κυρίως λόγω της ολισθηρότητας που παρατηρείται στο οδικό δίκτυο (επαρχιακό και κεντρικό), οι αγρότες αποφάσισαν άνοιγμα των μπλόκων και των τελωνείων για το επόμενο 24ωρο προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑