Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 10th, 2016 | by fileto

0

Θα βουλιάξει η Αθήνα από τους αγρότες την Παρασκευή

Τον δρόμο της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση επιλέγουν οι αγρότες, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να “βουλιάξουν” την Αθήνα στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Παρασκευή και εμφανίζονται ανυποχώρητοι, ζητώντας να αποσυρθεί η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό και να ξεκινήσει ο διάλογος από την αρχή.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων Βαγγέλης Μπούτας εκτίμησε ότι στην κινητοποίηση της Παρασκευής θα συμμετάσχουν αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ τόνισε πως πρόθεσή τους είναι να κατεβάσουν και τρακτέρ στην Αθήνα, από 50 έως 100 στον αριθμό. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, αναμένουν άλλωστε την απάντηση στην πρόταση που κατέθεσαν χθες στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν εξάλλου και με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη προκειμένου να συζητήσουν για τα διαδικαστικά της κινητοποίησης στο Σύνταγμα.

“Ο λαός της Αθήνας πρέπει να κατακλύσει και την Παρασκευή και το Σάββατο το Σύνταγμα, να βουλιάξει κυριολεκτικά, για να πιεστεί όσο το δυνατόν η κυβέρνηση”, δήλωσε ο κ. Μπούτας και πρόσθεσε πως “αν δεν βλέπω ότι θα ζω αύριο δεν μπορώ να διαπραγματευτώ το πώς θα πεθάνω. Δεν έχουμε ζωή αύριο αν δεν τα πάρουν πίσω αυτά τα μέτρα”.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” o κ. Κώστας Τζέλας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, δήλωσε ότι οι αγρότες της περιοχής έχουν αποφασίσει να κατέβουν στην Αθήνα και κάλεσε “τους αγρότες από όλη τη χώρα να κατέβουν σε αυτό το τριήμερο συλλαλητήριο για να πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα πίσω”. Στην Αθήνα, ωστόσο, έχουν αποφασίσει να μην κατέβουν την Παρασκευή οι αγρότες των Τεμπών

Την ίδια ώρα, οι αγρότες στα Μάλγαρα εμφανίζονται οργισμένοι από τη σημερινή αναφορά του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο για το αγροτικό ζήτημα, σημειώνοντας πως ο κ. Τσίπρας δεν ανέφερε τίποτε νέο, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να συμμετάσχουν δυναμικά στην κινητοποίηση στην Αθήνα.

Η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στα διόδια των Μαλγάρων είναι κλειστή για πέμπτη ημέρα. Κλειστή έως τις 8 το βράδυ θα είναι η εθνική οδός Έδεσσας-Θεσσαλονίκης στη Χαλκηδόνα, ενώ αποκλεισμένη είναι η Εγνατία Οδός στην Ημαθία, στη Χρυσούπολη Καβάλας και στα Κερδύλλια Σερρών.

Σε ό,τι αφορά στα τελωνεία, κλειστά επ’ αόριστον είναι στους Κήπους και στο Ορμένιο του Έβρου, ενώ το τελωνείο του Προμαχώνα άνοιξε χθες βράδυ μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις με τις αρχές της Βουλγαρίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑