Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 15th, 2016 | by fileto

0

Η απάντηση της Ιωσηφίδου για τα όσα είπε ο Μάκης Παπαδόπουλος

Αγαπητέ κύριε Παπαδόπουλε Αφορμή της παρούσας , αποτελεί η επιστολή που μου αποστείλατε με θέμα την διοργάνωση του φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο εσείς ο ίδιος χαρακτηρίζετε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που διατηρεί ακόμη το συναισθηματικό και συμβολικό φορτίο στη συνείδηση των συνδημοτών μας. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε εμμέσως πλην όμως σαφώς, το ορθόν της απόφασης της σημερινής Διοίκησης του Δήμου μας, να το επαναφέρει και να το αναβιώσει και ως εκ τούτου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμώς .

Αναφορικά τώρα με τους «προβληματισμούς» αλλά και τις προτάσεις σας θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Α. Με την υπ’ αρ. 800 /18-11-2015 απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας , μέλος του οποίου αποτελείτε και εσείς με την δημοτική σας ομάδα , ψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου μας για το έτος 2016 , όπου υπάρχει σαφής αναφορά στο φεστιβάλ για το οποίο μάλιστα προϋπολογίζεται ποσό 150.000 Ευρώ . Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί εδώ και τρεις μήνες που γνωρίζετε για την επαναφορά του Cosmopolis δεν προχωρήσατε στην αποστολή των προτάσεων σας , αλλά το πράττετε μόλις τώρα , όταν μάλιστα θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η προετοιμασία του, λόγω του υψηλού βαθμού οργανωτικής δυσκολίας απαιτεί χρόνο και ουσιαστικά πάντα άρχιζε με την λήξη του προηγούμενου. Θεωρώ δε τουλάχιστον υποκριτική την αναφορά σας στο ότι δεν κληθήκατε να παρουσιάσετε προτάσεις και ιδέες, καθώς κάθε φορά που η ομάδα σας κλήθηκε να πράξει κάτι τέτοιο (βλ. σχέδιο τουριστικής προβολής κλπ) ουδέποτε ανταποκριθήκατε , αλλά κατά πάγια τακτική σας με το πέρας των προθεσμιών , τα πληροφορούμαστε μέσω των δελτίων τύπου που διανέμετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο καθένας με τον τρόπο του.

Β. Για το 2016, δόθηκε εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες της επιχείρησης που διαθέτουν την οργανωτική εμπειρία, να κατευθύνουν την διοργάνωση σε ένα Cosmopolis Reunion , καθώς διατηρούμε τον χαρακτήρα του και τους σκοπούς του , αφού κυρίως πάνω σε αυτά στηρίχθηκε η επιτυχία του Θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση δεν θα ήταν φρόνιμο να αλλάξουμε τα συστατικά στοιχεία του , καθώς το φεστιβάλ μετά από χρόνια απουσίας θα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια του βασισμένο σε μια δοκιμασμένη και απόλυτα επιτυχημένη «συνταγή» Φυσικά η ομάδα της Δημωφέλεια έχει την αμέριστη συμπαράσταση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Συμβουλίου Πολιτιστικών Φεστιβαλ (CIOFF) της Unesco κ. Καπλάνη Ιωσηφίδη, με τον οποίο διατηρούμε καθημερινή επαφή και ο οποίος αποτελεί την ψυχή των πολιτιστικών φεστιβάλ σε πανελλήνιο επίπεδο.

Γ. Πράγματι το Cosmopolis είναι μια πολυπολιτισμική γιορτή και για το λόγο αυτό ένα από τα slogan του ήταν ότι «το Cosmopolis είναι μια αγκαλιά που μας χωρά όλους» Ένα μήνυμα που αποδεικνύεται προφητικό για τις εποχές που ζούμε . Όπως λοιπόν σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις , έτσι και φέτος θα είναι βασικός παράγοντας στην ανάπτυξη της διπλωματίας των πόλεων. Στο πλαίσιο αυτό φιλοξενούνται πρέσβεις, επίσημες αποστολές , πολιτικά πρόσωπα . Όμως η πρόταση σας για σταθερό πυρήνα χωρών, προσωπικά με βρίσκει παντελώς αντίθετη , αφού κάτι τέτοιο αλλοιώνει τον χαρακτήρα του Cosmopolis , δεν συνάδει με τους σκοπούς του και μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην καθιέρωση του ως κορυφαίου θεσμού σε διεθνές επίπεδο. Άλλωστε τον σκοπό που προτείνετε ,καλείται να υλοποιήσει ένας άλλος θεσμός αυτός των «αδελφοποιημένων πόλεων» για τον οποίο η νέα δημοτική αρχή είναι ανοικτή στις προτάσεις σας . Με χαρά μάλιστα θα αποδεχθούμε την ευγενική διαμεσολάβηση σας προκειμένου να φιλοξενήσουμε στην Καβάλα την Δήμαρχο των Παρισίων και την Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Αιγύπτου και παρακαλώ να με ενημερώσετε σχετικά για τις ενέργειες σας.

Δ. Τέλος δε θα ήθελα να αφήσω ασχολίαστα τα περί «κρυφών μυστικών» και «σκοτεινών αιθουσών λήψεως αποφάσεων» καθώς όπως καλά γνωρίζετε μέσω της συμμετοχής της ομάδας σας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημωφέλεια , οι συνεδριάσεις των οργάνων της επιχείρησης είναι σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση ενώ η ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. από εμένα είναι ενδελεχής και αφορά όλα τα θέματα . Όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσετε και το τι ακριβώς θέλετε από την διοίκηση της επιχείρησης . Γιατί δεν σας ενημερώνουμε όπως διατείνεστε για τις προετοιμασίες του Cosmopolis, μας κατηγορείτε για «κρυφά μυστικά!!» , σας ενημερώνουμε για την υπόθεση του πολυκαταστήματος μας κατηγορείτε ότι τα βγάζουμε «όλα στη φόρα!!» Αυτή όμως η στάση απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί «υπεύθυνη», από παράταξη που φιλοδοξεί να είναι η επόμενη διοίκηση του Δήμου. Όσο δε για τα «κροκοδείλια δάκρυα» σας για την υπόθεση του πολυκαταστήματος θα ήθελα να σας θυμίσω , ή να σας ενημερώσω εάν δεν το γνωρίζετε ότι ο εκπρόσωπος σας στο Δ.Σ. της Δημωφέλεια με κατηγόρησε ότι η στάση μου απέναντι στην εταιρία που εκμισθώνει το πολυκατάστημα ήταν πλέον του δέοντος συγκαταβατική και ότι θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε σκληρότερα μέτρα εναντίον τους. Τις τελευταίες ημέρες όμως που δείχνει να δικαιώνεται η στάση της διοίκησης μας , προφανώς άλλαξε και η στάση της παράταξης σας. Πάντως επειδή το θέμα αυτό δεν έχει ακόμα λήξει και επειδή μέλημα της διοίκησης μας είναι πρώτιστα η διαφύλαξη των συμφερόντων της επιχείρησης καθώς επίσης και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στο πολυκατάστημα, θεωρώ ότι δηλώσεις όπως αυτές που δημοσιεύσατε σήμερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση αυτή .
Μετά τιμής

Αναστασία Ιωσηφίδου


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑