Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 18th, 2016 | by fileto

0

Προς Νεοδημοκράτες επιστολή Ευθυμιάδη το ανάγνωσμα

Μια θαυμάσια επιστολή απηύθυνε προς τον Κώστα Αντωνιάδη ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Κώστας Ευθυμιάδης, ο οποίος με παραλήπτη τους Νεοδημοκράτες επισημαίνει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ!

Προς Νεοδημοκράτες…

Αγαπητά μέλη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,

Ο Κώστας Αντωνιάδης ,δικηγόρος-Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης και «στέλεχος» της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δημοσίευσε στην εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ της Καβάλας ,στις 15 Φεβρουαρίου 2016 κείμενο με τίτλο «Μερικές σκέψεις μου για το επόμενο Συνέδριο της Ν.Δ.».

Στο κείμενο αυτό εκτός από αυθαίρετες διαπιστώσεις και αγενείς επισημάνσεις για πρόσω-πα και καταστάσεις που αφορούν τη ΝΟΔΕ Καβάλας, απευθύνει εν είδει νομικών θεσφάτων «οδηγίες προς ναυτιλλομένους», δηλαδή τα μέλη και τους πολιτικούς φίλους της Ν.Δ., στους οποίους επιχειρεί να εμφυσήσει την ανάγκη ανανέωσης των πάντων, δηλαδή και προσώπων και οργανωτικών προβλέψεων.

Θα μπορούσε κανείς να συμφωνήσει μαζί του υπό προϋποθέσεις.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΠΡΩΤΗ

Όλοι σε μια κομματική οργάνωση δεν είναι το ίδιο: υπάρχουν οι πρωτεργάτες, υπάρχουν οι βετεράνοι, υπάρχουν και οι νέοι. Οι τελευταίοι πρέπει αιδημόνως να σιωπούν, να αποτί-ουν την οφειλόμενη τιμή στους προηγούμενους και να αποδεικνύουν ότι αξίζουν για να κερδίσουν τις τιμές του «προφήτη».

Ο κ. Αντωνιάδης το έλαβε ποτέ υπόψη αυτό ή νομίζει ότι « εισήλθεν ως ταύρος εν υαλοπω-λείω», με το δικαίωμα που νομίζει ότι απέκτησε υπερασπιζόμενος την υποψηφιότητα του τωρινού προέδρου της Ν.Δ.;

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

Ο κ. Αντωνιάδης ουδέποτε προσέφερε υπηρεσίες στην κομματική οργάνωση της Ν.Δ. Δε γνωρίζει τα οργανωτικά προβλήματα και τις αδυναμίες του κομματικού μηχανισμού. Μήπως πρέπει να του θυμίσουμε τους «επαϊοντες» του Σωκράτη και την ανάγκη να σιωπά; Φυσικά, έχει το δικαίωμα στις κομματικές συναθροίσεις –όποιες κι αν είναι- να συνεισφέ-ρει εν είδει εράνου τις απόψεις του. Μέχρι τότε, όμως ,οφείλει να προετοιμάζεται με φρο-νιμάδα και διάθεση προσφοράς ,όχι με διάθεση κυριαρχίας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΡΙΤΗ

Η ηλικία δεν έχει σχέση με οποιαδήποτε και κυρίως με την πνευματική αδυναμία. Αντί-θετα ένδειξη πνευματικής αδυναμίας αποτελεί ο αρριβισμός και η παλαιοκομματική, ασθματική και πολυπράγμων προσπάθεια ,με την οποία ο κ. Αντωνιάδης τροφοδοτεί τις

-2-

στήλες των εφημερίδων σχεδόν καθημερινά με δελτία τύπου, τα οποία( από τι εκπο-ρεύονται αλήθεια; Μεγαλαυτία και φιλαυτία;) αγνοούν περιέργως εκείνους που δικαιούνται να ενημερώνουν και που-φαίνεται ότι ευγενικά αποσύρονται….

Μήπως όλα αυτά αποδεικνύουν έλλειψη της βασικής αρετής της σεμνότητας που θέλουμε να διαθέτουν τα πολιτικά πρόσωπα;

Ας μην ξεχνά ,πάντως, ο καθένας ότι ένα γερασμένο πρόσωπο, η ανθρώπινη φάτσα δηλαδή μπορεί να φανερώνει την ανθρώπινη ηλικία, ένα γερασμένο όμως μυαλό αποδεικνύει –πο-λλές φορές- έμμονες ιδέες και ατέρμονες φιλοδοξίες…

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Δε συμφωνώ καθόλου με την άποψη ότι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι κεντροδεξιό κόμμα με τη συμβατική-επειδή ο όρος δεν έχει αντικειμενική υπόσταση- σημασία του όρου. Όποιος δεν κατανοεί τη διάκριση αυτή νομίζω ότι απλώς συγχέει την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με την πολιτική στόχευση και ανάγκη η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να είναι –όπως λέμε- ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό που μπορεί να εκφράσει την ελπίδα όλων των Ελλήνων για το καλύτερο αύριο που χρειάζονται τα παιδιά μας.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όμως είναι ένα δημοκρατικό κόμμα με μεγάλη λαϊκή στήριξη, προσήλωση στα δημοκρατικά ιδεώδη, μεγάλη προσφορά στους εθνικούς αγώνες, ανυ-ποχώρητη στάση ως προς την πατριωτική προσφορά αλλά και την προβολή των εθνικών ιδεωδών ,ενώ παράλληλα ως κυβέρνηση πρόσφερε στον ελληνικό λαό αλλεπάλληλες περιόδους οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης, με συνέπεια την ευημερία και το αίσθημα ασφάλειας που απολάμβανε ο ελληνικός λαός.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΕΚΤΗ

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ανήκει- είτε το θέλει κανείς είτε δεν το εγκρίνει- σε όλους εκείνους που συμμετείχαν στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου και όχι μόνο σε εκείνους που ψήφι-σαν τον Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο και στηρίζουμε χωρίς επιφυλάξεις.

Όποιος δε σέβεται τα συλλογικά όργανα αλλά και θέλει να αγνοεί τις πολιτικές περιπέ-τειες της Ν.Δ. από τις 12 Φεβρουαρίου 2012 και μετά, στην ουσία αποδεικνύει ότι ουδέπο-τε κατανόησε και βίωσε τις συνέπειες στον κομματικό μηχανισμό ,ο οποίος τότε αντιμε-τώπισε κίνδυνο διάλυσης, μέσα σε πνεύμα απαξίωσης κάθε κομματικής γραμμής αλλά και με εχθρικές αντιδράσεις των στελεχών που αντιστρατεύονταν το ίδιο τους το κόμμα και προσέθεταν στις φωνές της τότε αντιπολίτευσης την ακόμη πιο πειστική ως Νεοδημοκρα-τών δική τους…

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΒΔΟΜΗ

Για να «πάει μπροστά» η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δε χρειάζεται ούτε πολιτικός συγκρητισμός ούτε ισορροπιστές …και ο νοών νοείτω… για να μη νομίζει κανείς ότι στο κόμμα που λέγεται ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μπορεί κανείς να προσθαφαιρέτει κατά το δοκούν.

-3-

Αγαπητοί Νεοδημοκράτες,

η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πορεύεται προς ένα νέο Συνέδριο, όχι αρχών και θέσεων αλλά πο-ρείας προς μια αποφασιστική, ρεαλιστική και ταιριαστή με την κομματική της γεωγραφία οργάνωση. Την ανάγκη αυτή οφείλουν να την υπηρετήσουν όλα τα μέλη και όλα τα στελέ-χη.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πάντοτε είχε φιλολαϊκά χαρακτηριστικά και όλοι οι αγώνες της είχαν και ένα άλλο επιπλέον: εκείνο της καθαρής στάσης και όχι της δήθεν ευγενικής υποχώρησης απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο.

Αυτή τη στάση προτείνω σε όλους και κυρίως συνιστώ καλή ανάγνωση της κομματικής ιστορίας για να μην ξαναβρεθούμε στο σημείο από ιδεολογικοπολιτική σύγχυση να τροφο-δοτούμε με επιτυχίες κόμματα και ιδέες που βλάπτουν την πατρίδα μας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑