Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 19th, 2016 | by fileto

0

Μήνυση κατά μπλόκων από δικηγόρο της Αθήνας

Μηνυτήρια αναφορά για τα αγροτικά μπλόκα κατέθεσε δικηγόρος στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και ζητά την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου. Επιπλέον ζητά να ληφθούν και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των υπευθύνων, αλλά και των επικεφαλής των αγροτικών και κτηνοτροφικών μπλόκων.
Συγκεκριμένα, ζητεί να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων και επικεφαλής των αγροτικών μπλόκων για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Πρόκειται για τον δικηγόρο Αθηνών και τέως δικαστικό λειτουργό Δημήτρη Καλουτά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης μηνυτήρια αναφορά και ζητεί την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου που «διακωλύει την ελευθεροεπικοινωνιά οχημάτων κ.λπ. από μηνός και πλέον στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, Προμαχώνα Σερρών, Τεμπών Θεσσαλίας, Κερδυλλίων Καβάλας, Ανατολικής Μακεδονίας, κ.λπ.».

Στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς γίνεται ονομαστική αναφορά σε πέντε μπλόκα και ειδικότερα σ’ αυτά των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, του Προμαχώνα Σερρών, των Τεμπών, των Κερδυλλίων Καβάλας και της Ανατολικής Μακεδονίας.
Ο μηνυτής ζητεί επίσης να ασκηθεί ποινική δίωξη και «κατά των 68 πανελλαδικών μπλόκων που διαίρεσαν την Ελλάδα σε πλείστα όσα μέρη, ανεπίτρεπτα, ετσιθελικά και δόλια».
Όπως εξηγεί ο υπογράφων τη μηνυτήρια αναφορά, αφορμή για την κατάθεσή της αποτέλεσε το γεγονός ότι ο ίδιος έπρεπε να μεταβεί στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να παραστεί με τη δικηγορική του ιδιότητα σε δικαστήρια της Καβάλας και του Έβρου κάτι που δεν κατάφερε οδικώς, αλλά αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τις αερογραμμές.

Η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί τις επόμενες μέρες στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.
Ο δικηγόρος επικαλείται ως μάρτυρες τους επικεφαλής των ΚΤΕΛ Καβάλας, Έβρου, κ.ά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑