Uncategorized

Published on February 29th, 2016 | by fileto

0

Τοίχος καλοσύνης σε πόλεις της Αν. Μακεδονίας – Θράκης

«Δεν είναι ντροπή να μένεις από δουλειά και από τρόφιμα. Ντροπή είναι να σε αναγκάζουν να ψάχνεις ακόμα και στα σκουπίδια». Αυτό ήταν το κάλεσμα με το οποίο η Λάρισα έγινε η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που ξεκίνησε τους «τοίχους της καλοσύνης».

Μια αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία που όσο κι αν μοιάζει περίεργο, ξεκίνησε από το Ιράν και από μια φωτογραφία που έγινε viral.

Κάποιος, θέλοντας να βοηθήσει τους 15.000 άστεγους συμπολίτες του στην Τεχεράνη σκέφτηκε και ξεκίνησε να τοποθετεί κρεμάστρες  στους τοίχους της πόλης γράφοντας και διαδίδοντας τη φράση: «Αν δεν το χρειάζεσαι, αφήσέ το. Εάν το χρειάζεσαι, πάρτο». Ετσι ξεκίνησαν οι πρώτοι τοίχοι καλοσύνης, αναφέρει το Thetoc.

Μια ομάδα ανθρώπων που ζουν στη Λάρισα, εμπνεύστηκαν από το Ιράν και δημιούργησαν τους πρώτους Τοιχους Καλοσύνης στη χώρα μας.

Σύντομα, η μία πόλη μετά την άλλη άρχισε να ακολούθεί το παράδειγμα της «μαμάς» Λάρισας με στόχο να γεμίσει κάθε ελληνική πόλη με κρεμάστρες αγάπης και προσφοράς.

Για να μην πηγαίνει ούτε μία μπουκιά φαγητού χαμένη, την ώρα που χιλιάδες συνάνθρωποί μας υποφέρουν και δυσκολεύονται να βρουν έστω και ένα πιάτο φαγητό. Κανένας συνάνθρωπος μας δεν πρέπει να ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό.

Η ανταπόκριση είναι θεαματική και οι Ελληνες αποδεικνύουν ότι δεν έχουν χάσει τις αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Οι ελληνικές πόλεις όπου υπάρχουν σήμερα τοίχοι καλοσύνης:

Λάρισα, Αθήνα-Κέντρο, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Κάτω Τιθορέα, Βάρη Βάρκιζα, Κέρκυρα, Περιστέρι, Παλαιό Φάληρο, Καισαριανή, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Βόλος, Λαμια, Μοσχάτο, Χανιά, Ιεράπετρα, Μυτιλήνη, Ζακυνθος, Κομοτηνή, Σπάρτη, Αλεξανδρούπολη, Ναύπλιο, Σέρρες, Καρδίτσα, Δράμα, Καστοριά, Κάτω Τιθορέα, Νεα Σμύρνη, Τρίκαλα, Καβάλα, Κοζάνη, Ζωγράφου, Λιβαδειά, Ελληνικό, Αγιοι Αναργυροι, Ρόδος, Κόρινθος.

Το πρώτο τηλεοπτικό σποτ

Η ομάδα των εθελοντών Ηρακλείου Κρήτης, δημιούργησε το 1ο Επίσημο Τηλεοπτικό Σποτ των «Τοίχων Καλοσύνης» στην Ελλάδα, πάντα με σκοπό τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.