Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 2nd, 2016 | by fileto

0

Στοχευμένες αδελφοποιήσεις με πόλεις χωρίς Αη Βασίλη

O Δήμος Μύκης Ξάνθης αποφάσισε την αδελφοποίησή του με τον Δήμο Μέριτς Εντιρνε (Ανδριανούπολης) στη Τουρκία και το Δήμο Μαντάν Νομού Σμόλιαν στη Βουλγαρία. Και οι δύο δήμοι είναι μουσουλμανικοί και έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τον δήμαρχο της Μύκης που δεν ήθελε τον Αη Βασίλη να παίζεται θέατρο στα σχολεία του δήμου του στην Ξάνθη.

Ο Δήμος Μέριτς του Νομού Ανδριανούπολης (ΕΝΤΙΡΝΕ) της Τουρκίας, έχει έκταση 385.000 στρέμματα, πληθυσμό 14.509 κατοίκους, σύμφωνα με στοιχεία του 2014( εκ των οποίων οι 2.810 κάτοικοι ζουν στην έδρα του Δήμου και οι 11699 στην περιφέρεια του Δήμου). Ο Δήμος Μέριτς συνορεύει Δυτικά με τον Νομό Έβρου με φυσικό όριο τον ποταμό Έβρο, Βόρεια και Ανατολικά με τον Δήμο Ουζούν Κιούπρ Τουρκίας και Νότια με τον Δήμο Ίψαλα Τουρκίας. Πρόκειται για ένα Δήμο στον οποίο οι κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι η γεωργία και κτηνοτροφία (όπως και στον Δήμο Μύκης ). Οι κυριότερες αγροτικές καλλιέργειες είναι το ρύζι, το ηλιόσπορο, το παντζάρι, το σιτάρι , το κριθάρι, το σουσάμι, μήλα, αχλάδια και σταφύλι. Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται εργοστάσια τυποποίησης ρυζιού και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ο Δήμος Μαντάν του Νομού Σμόλιαν της Βουλγαρίας, έχει έκταση 175.000 στρέμματα, πληθυσμό 12.000 κατοίκους, ( εκ των οποίων οι 6.000 κάτοικοι ζουν στην έδρα του Δήμου και οι υπόλοιποι στην περιφέρεια του Δήμου). Διαθέτει 44 οικισμούς εκ των οποίων οι 41 έχουν πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων Ο Δήμος Μαντάν συνορεύει Δυτικά με τους Δήμους Σμόλιαν και Ρουντοζέμ, Βόρεια και με τον Δήμο Μπάνιτε, Ανατολικά με τους Δήμους Άρδινο και Νεδέλινο και Νοτιοανατολικά με τον Δήμο Ζλάντογκραντ.

Πρόκειται για ένα Δήμο στον οποίο οι κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία καθώς και η εξόρυξη μεταλλευμάτων μόλυβδου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑