Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 6th, 2016 | by fileto

0

Εμείς φταίμε που σας ψηφίσαμε είπαν οι αγρότες στον Φάμελλο

Ένταση και παραλίγο να πιαστούν αγρότες και συριζαίοι στα χέρια επικράτησε Παρασκευή βράδυ  στο αμφιθέατρο της πρώην νομαρχίας Καβάλας κατά την διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας με ομιλητή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο.

Περίπου 100 εξαγριωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι εισέβαλαν στο αμφιθέατρο για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους εμποδίσουν και τα πνεύματα οξύνθηκαν. Μετά από μερικά σπρωξίματα και φωνές, γαλλικά και απειλές αλλά και παράπονα όπως “εμείς φταίμε που σας ψηφίσαμε”, και έπειτα από παρέμβαση των ψυχραιμότερων τους επιτράπηκε η είσοδός στο αμφιθέατρο.

Η ομιλία διεκόπη με ορισμένους εκπροσώπους των αγροτών να ζητούν να πάρουν τον λόγο. Επικράτησε πανδαιμόνιο από φωνές, συνθήματα και μερικές αντεγκλήσεις μεταξύ κάποιων αγροτών και κάποιων παρευρισκόμενων στην εκδήλωση. Οι εκπρόσωποι των αγροτών διαμαρτύρονταν έντονα για τα προς ψήφιση κυβερνητικά μέτρα και να κατηγόρησαν τον κ. Φάμελλο και τους τρεις τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές για εμπαιγμό.

Ο κ. Φάμελλος δήλωσε μετά το επεισόδιο: “Επειδή δεν προέρχομαι από την περιοχή της Καβάλας, δεν γνωρίζω ακριβώς εάν πρόκειται για συνδικαλιστές και τι εκπροσωπούν. Διέκοψαν τη συζήτηση, ζήτησαν να παρέμβουν, τους δώσαμε το λόγο, στη συνέχεια αρνήθηκαν να ακούσουν τις απαντήσεις μας και έφυγαν. Επέστρεψαν και απαίτησαν να μην κάνουμε την εκδήλωση παρότι εμείς θέλαμε να κάνουμε συζήτηση. Η διακοπή του διαλόγου ήταν αντιδημοκρατική κίνηση και επέμειναν σε αυτή. Αυτό που έχω να δηλώσω είναι ότι κατά τη συζήτηση των εκπροσώπων των μπλόκων με τον Πρωθυπουργό, κατακτήθηκαν από την πλευρά των αγροτών μέτρα προς όφελος του αγροτικού κόσμου. Όσοι διακόπτουν το διάλογο -και με εισαγωγή της βίας- δεν λειτουργούν προς όφελος των αγροτών”.

Και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας: “Πρέπει όλοι να λειτουργήσουμε προς όφελος της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Έχουμε αναλάβει το καθήκον να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, διότι δεν υπάρχει καμία άλλη πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑