Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 10th, 2016 | by fileto

0

Οι Δραμινοί άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες

Αισθητά μειωμένος συγκριτικά με τις προηγούμενες φορές ήταν ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που αφίχθησαν χθες το βραδύ στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας με το πλοίο της γραμμής ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ που εκτελεί το δρομολόγιο Χίος, Μυτιλήνη Λήμνος.

Συνολικά 450 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν στον επιβατικό σταθμό του «Απόστολος Παύλος» και αμέσως οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στον έλεγχο των στοιχειών ταυτότητας. Από τους 450 πρόσφυγες και μετανάστες οι 350 ήταν Σύριοι και Ιρακινοί στην καταγωγή.

Με λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία μεταφέρθηκαν στη Δράμα όπου φιλοξενούνται σε μια παλιά αποθήκη εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Δράμας, την οποία είχε παραχωρήσει παλιότερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τη διαχειρίζεται η Αντιπεριφέρεια Δράμας.

Ο χώρος προετοιμάστηκε κατάλληλα τα τελευταία 24ωρα από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Δράμας όπου δημιουργήθηκαν χώροι υποδοχής και φιλοξενίας που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων.

Την ίδια ώρα, περί τους 900 περίπου πρόσφυγες εξακολουθούν να φιλοξενούνται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ειδικότερα, 700 άτομα φιλοξενούνται στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη του Δήμου Καβάλας και 200 άτομα στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΙΦΑ ΔΡΑΜΑΣ

Χτες  (Τετάρτη βράδυ) υποδεχτήκαμε τους πρώτους περίπου 375 Σύρους πρόσφυγες στη Δράμα. Μετά την αποβίβασή τους στο λιμάνι της Καβάλας, μεταφέρθηκαν στην Βιομηχανική Περιοχή Δράμας σε κτίριο (παλιά αποθήκη καπνού) που ετοίμασαν η Περιφερειακή Ενότητα και ο Δήμος της Δράμας. Ο χώρος είναι κρύος καθώς δεν υπάρχει θέρμανση.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, μπουφάν, παπούτσια, εσώρουχα, κάλτσες, μικρά παιχνίδια, κουκλάκια, μπάλες, είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και ξηρά τρόφιμα. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΡΟΥΧΑ!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑