Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 21st, 2016 | by fileto

0

Βίτσας στηρίζει Τσομπανόπουλο για τη Φωνή Αμερικής

«Σχετικά με δημοσιεύματα για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στον χώρο της πρώην “Φωνής της Αμερικής” στην Ξάνθη, η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν υπήρξε καν σκέψη για τη χρησιμοποίηση αυτού του χώρου», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

Ο κ. Βίτσας διευκρινίζει ακόμη πως «γεγονός είναι ότι ο δήμος Καβάλας, ανάμεσα σε άλλες προτάσεις, πρότεινε και δομή της πρώην “Φωνής της Αμερικής” στην Καβάλα, κοντά στο χωριό Αγίασμα, η οποία απερρίφθη λόγω ακαταλληλότητας από υγειονομική άποψη (συγκέντρωση κουνουπιών κ.λπ.)».

Νωρίτερα σήμερα, η δήμαρχoς Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως προτείνει το παλιό κτίριο των πρώην εγκαταστάσεων της «Φωνής της Αμερικής» για τη μετεγκατάσταση των 800 προσφύγων, με δεδομένο ότι στα τέλη του μήνα θα πρέπει να παραδοθεί στον ιδιώτη το συνεδριακό κέντρο, όπου φιλοξενούνται.

Όπως είπε η κ. Τσανάκα, σε συνεννόηση με δημάρχους μικρότερων σε πληθυσμό γειτονικών πόλεων, αποφάσισαν να προτείνουν το συγκεκριμένο κτίριο, ενώ έκανε γνωστό ότι ενημέρωσε και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, ότι από την 1η Απριλίου θα πρέπει να παραδοθεί στον ιδιώτη το συνεδριακό κέντρο, όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Η κ. Τσανάκα, είπε επίσης ότι ούτως ή άλλως οι πρόσφυγες θα πρέπει να φύγουν από το συνεδριακό κέντρο από τον επόμενο μήνα, γιατί –όπως επισήμανε- είναι κλειστός χώρος, μη επαρκώς αεριζόμενος, δεν πληροί τις υγειονομικές προδιαγραφές για τους εαρινούς – θερινούς μήνες και υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών.

Καταλήγοντας, είπε ότι τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να επιστρέψουν στους δήμους τα χρήματα που δαπάνησαν για τη φιλοξενία προσφύγων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο δήμος Καβάλας ξόδεψε έως τώρα περισσότερα από 200.000 ευρώ.

πηγή: ΑΠΕ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑